80 de studenţi fac practică printr-un program european la companii regionale

marți, 23 octombrie 2018, 01:49
2 MIN
 80 de studenţi fac practică printr-un program european la companii regionale

80 de studenţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi vor beneficia de stagii de practică în cadrul proiectului „Simulator de carieră“ care este implementat de Fundaţia Dreptul la Educaţie.

Conform reprezentanţilor universităţii, în cadrul acestui proiect în valoare de 1,15 milioane de lei, finanţat din fonduri nerambursabile, se doreşte creşterea gradului de angajabilitate a 130 de studenţi din regiunile Nord-Est şi Sud-Est, prin implicarea acestora în program de învăţare la locul de muncă.

Există trei parteneri ai proiectului, implicaţi atât în partea de pregătire teoretică şi practică pe care o vor desfăşura studenţii, cât şi pe cea privind integrarea lor pe piaţa de muncă: UAIC Universitatea „Ştefan cel Mare“ din Suceava şi OTP Bank România.

„Proiectul contribuie la atingerea obiectivului specific al programului întrucât îşi asumă că cel puţin 44% dintre studenţii care au parcurs programul de învăţare la locul de muncă organizat prin proiect îşi vor găsi un loc de muncă în cadrul partenerului, dar şi la alte companii, ca urmare a spriji­nului primit“, au precizat reprezentanţii UAIC.

Printre beneficiile proiectului, aceştia au enumerat: creşterea gradului de conştientizare asupra beneficiilor participării la programe de învăţare la locul de muncă, formare şi dezvoltarea de competenţe profesionale adaptate la cele mai recente evoluţii de pe piaţa muncii, dar şi de formare şi dezvoltare de competenţe necesare pentru ca un angajat să rămână competitiv.

Proiectul şi-a propus, la nivelul regiunii, să crească rata de ocupare a forţei de muncă de către tineri, iar implicarea UAIC în proiect este alocarea celor 80 de locuri de practică pe parcursul a doi ani, cât durează proiectul. Studenţii selectaţi vor primi o bursă, iar la final va fi organizată o competiţie profesională, la care vor participa toţi cei care au urmat stagii de practică, urmând a fi acordate în cadrul acestei competiţii şi o serie de premii în bani.

Comentarii