A făcut accident vascular cerebral chiar când pleca de lângă Sfântă

Zeci de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, acordate în cortul SMURD de la Mitropolie sau la spital.

sâmbătă, 13 octombrie 2018, 01:50
1 MIN
 A făcut accident vascular cerebral chiar când pleca de lângă Sfântă

De aproape două zile, de când a început pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva, la cortul SMURD de lângă Mitropolie au ajuns câteva zeci de pelerini care au avut nevoie de îngrijire medicală. Cei mai mulţi dintre ei aveau doar forme uşoare de hipotermie, dezhidratare sau căderi de calciu, însă au fost şi câteva persoane care au fost transportate la spital, pentru a primi îngrijire de specialitate. O femeie de 48 de ani, venită din Arad cu trenul, a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău pe drum.

Aceasta a fost adusă de ambulanţă cu respiraţie greoaie, secreţii spumoase, confuză şi epuizată. A fost supusă unui consult cardiologic, după ce a fost în tahicardie mai mult timp, fiind cunoscută şi cu diabet zaharat de tip II. A fost sunat soţul care a precizat că, în ultimele zile, a acuzat dureri puternice de cap şi în zona ochilor, iar acestora li s-au adăugat, odată ajunsă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, şi dureri în regiunea toracelui şi insuficienţă respiratorie.

Pentru că insuficienţa respiratorie s-a menţinut şi după procedurile realizate de urgenţe, aceasta a fost transferată la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. În UPU a ajuns şi un bărbat de 54 de ani, din Dâmboviţa, căruia i s-a făcut rău în timp ce pleca de la moaşte, a căzut şi şi-a fracturat braţul drept. La spital, medicii au constatat că are hipertesiune arterială şi că prezintă semnele unui accident vascular cerebral, dirijându-l către Spitalul de Neurochirurgie. 

Comentarii