A fost elucidat misterul echipamentelor montane abandonate în Munţii Căpăţânii

marți, 16 iunie 2020, 13:39
2 MIN
 A fost elucidat misterul echipamentelor montane abandonate în Munţii Căpăţânii

La începutul lunii aprilie a acestui an, un localnic avea să găsească echipamente montane de mii de euro abandonate, sfâşiate şi în stare de degradare, într-o zonă din munţii care înconjoară oraşul Brezoi – Vâlcea destul de puţin circulată de turişti: Cheile Vultureasa. Printre bunurile descoperite exista şi o cameră foto din care s-au salvat o serie de imagini care i-au ajutat pe poliţiştii vâlceni să dezlege misterul acestui caz.

Una dintre fotografii îl prezenta chiar pe proprietar, motiv pentru care s-au început investigaţii privind dispariţia acestuia, în cooperare cu poliţia germană. După două luni, în urma acestei colaborări, poliţiştii vâlceni şi cei germani l-au găsit pe proprietarul bunurilor abandonate şi au aflat, cu această ocazie, şi motivul pentru care echipamentele au fost lăsate pe munte. Toţi turiştii străini care apar în imaginile salvate din camera Canon sunt bine, după experienţa trăită în Carpaţii României în urmă cu mai bine de opt ani.

Şi astfel s-a aflat că una dintre ipotezele emise – aceea că este posibil să fi abandonat pur şi simplu echipamentele din cauza vremii – s-a confirmat.

„Întrebat despre cele întâmplate, acesta a relatat că în urmă cu aproximativ 8 ani s-a aflat în România, unde a făcut mai multe drumeţii, una dintre ele în Munţii Căpăţânii, unde, din cauza temperaturilor foarte ridicate şi a lipsei apei, situaţia a devenit ameninţătoare, astfel că el şi celelalte patru persoane şi-au lăsat în urmă toate bunurile. În final, nimeni nu a avut de suferit, toţi întorcându-se în Germania. Bărbatul doreşte să mulţumească foarte mult pentru eforturile depuse de toţi cei implicaţi în investigaţii”, a spus reprezentantul IPJ Vâlcea.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

Comentarii