A fost sau n-a fost Cozet la slujba de la Raclă? Iaca dovada!

sâmbătă, 22 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 A fost sau n-a fost Cozet la slujba de la Raclă? Iaca dovada!

A ieşit olecuţă de dihonie zilele trecute la useriştii ieşeni, stimaţi telespectatori, după ce pe reţelele sociale a circulat o poza, pe care am dat-o şi noi aicea la rubricuţă, cu toţi parlamentarii filialei USR Iaşi, mai puţin unul, care lipsea din cadru: dipotata Cozet. 

Speculaţiile, ca de altfel bine întemeiate, erau legate de disputa internă Bodea-Cozet, fiecare vizând ca el să fie candidatul partidului la Primărie, iar în această cursă, şi asta în interior se cam ştie, Bodea are sprijinul cnegilor parlamentari iar Cozet, nu. Bine, nu înseamnă asta că gata, te poţi numi candidat, căci până la urmă alte mecanisme vor stabili candidatul, nu amiciţiile parlamentarilor din filială. Dar, în fine, asta om mai vedea cum evoluează.

Altceva voiam noi azi să vă spunem. Anume că din preajma unor oameni ce stau pe lângă userişti ne-a parvenit această poză, ca un soi de drept la replică poate (deşi nu-s excluşi nici adversarii de pe lista destinatarilor), ca dovadă că nu e adevărat căci Cozet n-a fost la slujba de la Raclă’, cum s-a speculat, pe motive de convingeri religioase, ci iat-o, la tribuna oficială, char în spatele premarelui şi a şefului de la partidoiul ieşean, nea Măricel, şi lângă liberalul Dangă. Ce companie mai plăcută vreţi, aşadar, într-o zi atât de înălţătoare?

Un personagiu misterior de-a dreapta lui Chirica

Unele speculaţii auzim că s-au făcut pe marginea aranjamentului politic din poza de mai sus şi referitor la personajul din dreapta lui Mihai Chirica, de la prezidiul oficialităţilor. Nu, nu este cel care s-a tot spus că ar fi, şi nici celălalt care s-a presupus că ar putea să fie.

Analizorul nostru electronic de figuri şi facies-uri ne spune că junele în cauză este nimeni altul decât menistrul secretar de stat ieşean de la Educaţiune, numit acum câteva luni în funcţie, om mai puţin cunoscut publicului larg. Un personagiu de altfel cu bune relaţii în zonele cu ochi albaştri, zice-se, dar care a ajuns pe funcţie prin meritele lui de matematician şcolit prin afară la cel mai înalt nivel.

În fine, vorba acuma e alta: având în vedere că acuşi vin alegerile, oare cei care l-au trimis la Iaşi, ca să urce pe scenă la slujbă, îşi fac şi alte calculele cu un băiat aşa cu ştaif bun? Întrebăm, nu dăm cu paru’…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii