A început deja bacalaureatul. Pentru prima dată se susțin probe în februarie

marți, 13 februarie 2018, 02:59
2 MIN
 A început deja bacalaureatul. Pentru prima dată se susțin probe în februarie

În aceste zile se desfăşoară, în premieră în avans, prima sesiune a acestui examen. Aceasta cuprinde probele de competenţe de comunicare, digitale şi limbinstrăine, evaluate cu admis/respins.

Liceenii din clasa a XII-a au susţinut ieri prima probă de evaluare a competenţelor din prima sesiune a examenului de bacalaureat, urmând ca astăzi, pe 13 februarie, să se continue evaluarea elevilor care nu au intrat ieri la susţinerea probei de comunicare orală în limba română.

La nivelul judeţului Iaşi s-au înscris 5.269 de elevi, probele fiind susţinute în 46 de centre de examinare.

Pe 14 şi pe 15 februarie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba maternă.

În zilele de 16, 19 şi 20 februarie, liceenii care s-au înscris la examenul de bacalaureat vor susţine evaluarea competenţelor digitale, urmând ca pe data de 21 şi 22 februarie să se desfăşoare evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele examenului de bacalaureat vor continua la finalul anului şcolar, liceenii din an terminal urmând să suţină prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, pe 25 iunie.

Proba la Limba şi literatura maternă este programată pe 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului se va desfăşura pe 27 iunie.

Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, este programată pentru data de 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, în aceeaşi zi fiind posibilă depunerea de contestaţii. Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat va începe pe 20 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 21 august va avea loc cea la Limba şi literatura maternă, 22 august este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august cea la alegere a profilului şi specializării. Între 24 şi 27 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 28 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 şi 30 august se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale.

Comentarii