A început procesul poliţistului pensionat la 45 de ani, care şi-a înjunghiat mama

miercuri, 27 septembrie 2023, 01:50
1 MIN
 A început procesul poliţistului pensionat la 45 de ani, care şi-a înjunghiat mama

Procesul fostului polițist acuzat că și-a ucis mama a început în fața Tribunalului ieșean. Primul termen de judecată nu a prilejuit însă dezbateri pe fond, ci s-a soldat cu o amânare. Magistrații au dispus acordarea unui nou termen, pe 17 decembrie, pentru ca la dosar să fie adăugate relații solicitate de apărare.

Tiberius Ghelbere a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii mai, fiind acuzat că și-ar fi ucis mama, în urma unei cerți. La începutul lunii aprilie, proaspăt pensionat la doar 45 de ani, polițistul și-a vizitat într-o seară mama. Între cei doi a izbucnit o ceartă în cursul căreia bărbatul, pe fondul consumului de alcool, și-a lovit mama cu un picior de scaun și a înjunghiat-o cu un cuțit. Deși scandalul a durat destulă vreme, timp în care femeia a țipat continuu, niciun vecin nu a intervenit. După crimă, Ghelbere și-a sunat iubita, spunându-i că își găsise mama ucisă, într-o baltă de sânge.

Fostul polițist a fost audiat ca suspect a doua zi, dar nu și-a recunoscut fapta, afirmând că în seara precedentă fusese prea beat pentru a-și mai aduce aminte cele petrecute. Judecat pentru omor împotriva unui membru al familiei, Ghelbere riscă o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare sau chiar detenția pe viață. 

Comentarii