A-nceput de ieri să iasă câte un român din casă

sâmbătă, 16 mai 2020, 10:10
2 MIN
 A-nceput de ieri să iasă câte un român din casă

După luni de izolare am intrat în relaxare: ştiri despre primii paşi ai românilor pe calea reintrării în normal, dacă se poate numi aşa, doar în textul următor!

* Sute de mii de români din întreaga ţară au dat anunţuri de mică publicitate în ziare: "Vând animal de companie aproape nou, plimbat două luni doar în jurul domiciliului, de o bătrânică, exclusiv pe alei asfaltate, în lesă, pe durata stării de urgenţă. În stare perfectă, fără purici sau căpuşe! Preţ avantajos; eventual, schimb cu bere!".

* S-au redeschis şi unele cabinete stomatologice comunale, dar mulţi stomatologi nu au avut bani să monteze dispozitive de măsurat temperatura pacienţilor. Dentistul din Consumatori a rezolvat problema folosind un termometru oral, dezinfectat cu mult spirt, spre bucuria pacienţilor, care îl sug ca pe o acadea.

* Mii de români au ieşit din case doar pentru a simţi din nou gustul plăcut al deplasării după lăsarea întunericului, fără declaraţie pe proprie răspundere; sute de infractori au profitat la rândul lor de ocazie doar pentru a simţi din nou gustul plăcut al pătrunderii prin efracţie în locuinţe, când proprietarii acestora sunt plecaţi la plimbare.

* Conform anunţului oficial, după data de 15 mai s-au redeschis şi cimitirele; martorii oculari susţin că au văzut deja nenumăraţi morţi-vii, veseli şi puşi pe glume, ieşiţi şi ei în lume, după două luni de izolare, să vadă cum mai merge treaba. "Păcat că nu s-au deschis şi localurile, să mâncăm o colivă, ca pe vremuri!" s-a plâns unul dintre ei.

* Deoarece nu s-au informat, ci au luat de-a gata tot ce au auzit la televizor, Marieta şi Aurel Perciune au înţeles greşit declaraţiile despre "închiderea cimitirelor pe durata stării de urgenţă", făcute în martie; ei sunt acum bucuroşi că, în fine, o pot îngropa pe bunica Marietei, Varvara Zgaibă (108 ani), răposată pe 2 aprilie şi păstrată în baie.

* Încă nu se ştie exact dacă românii pot pleca în concediu în această perioadă; până când se va lămuri treaba, nenumăraţi cetăţeni din Sinaia, Buşteni, Predeal, respectiv Constanţa, Mangalia şi Eforie, se tem să iasă din curţi pentru a nu fi amendaţi fiindcă se află la munte, respectiv la mare.

* Marcel Mărăcine, patron de bufet, şi-a redeschis localul; el declară că unitatea sa de deservire este, de fapt, un "salon de înfrumuseţare", aşadar poate funcţiona fără probleme: "Pentru clienţii mei, când ies din salon, nu mai există femeie urâtă, le par frumoase până şi soacrele lor, prospăt aranjate la coafor, cu permanent nou!".

Comentarii