Admiterea la Politehnică: două recorduri, anul acesta. Procesul de înscriere s-a finalizat duminică

marți, 27 iulie 2021, 01:54
2 MIN
 Admiterea la Politehnică: două recorduri, anul acesta. Procesul de înscriere s-a finalizat duminică

Perioada de depunere a dosarelor de admitere la Universitatea Tehnică (TUIASI) s-a încheiat duminică, Politehnica ieşeană înregistrând două recorduri: cei mai mulţi candidaţi pe locurile pentru români de pretutindeni şi peste 400 de candidaţi străini. Totodată, Politehnica ieşeană s-a bucurat în acest an şi de un număr mare de dosare depuse, aproape 6.000, în condiţiile în care două dintre facultăţile TUIASI, Arhitectura şi cea de Automatică şi Calculatoare, au reluat probele de admitere. 

Totodată, în acest an s-a înregistrat şi un număr mare de candidaţi unici, număr similar cu cel înregistrat în 2019. Astfel, la TUIASI în acest an şi-au depus dosarele la una sau mai multe facultăţi un număr de 3.200 de candidaţi, dintre care 200 exclusiv pentru locurile la taxă. „Numărul ridicat de solicitări reprezintă o surpriză plăcută, căci, deşi am prevăzut şi asistăm de câţiva ani la revigorarea atractivităţii învăţământului tehnic, în acest an interesul acordat studiilor inginereşti şi de arhitectură ne-a depăşit prognoza. În acelaşi timp, însă, trebuie să fim rezervaţi în acest optimism, şi nu doar noi, cei din Politehnica ieşeană, căci numărul mare de înscrieri se datorează generalizării procedurii de înscriere on-line la nivel naţional, astfel că se pot înscrie uşor, oriunde, candidaţi din toate regiunile geografice ale României. Chiar şi în aceste condiţii, un bilanţ parţial al admiterii ne arată că situaţia este net superioară anilor trecuţi, din punct de vedere al atractivităţii”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

În ceea ce priveşte cele două recorduri din acest an, la Politehnica ieşeană s-au înregistrat aproape 800 de dosare depuse pe locurile destinate candidaţilor români de pretutindeni, la care se adaugă 415 candidaţi din străinătate, atât din ţările UE, cât şi non-UE. Potrivit infrormaţiilor oferite de Politehnica ieşeană, cei mai mulţi dintre cei 414 candidaţi pentru locurile destinate studenţilor din afara ţării vin din Maroc, 365 dintre aceştia, ceilalţi provenind din ţări precum Ucraina, SUA, Nigeria, Italia, Israel, Iordania, Grecia, Canada, Bangladesh, Austria şi Albania. După finalizarea procesului de admitere vor fi comunicate numărul de locuri disponibile pentru sesiunea de toamnă, care se va desfăşura în acest an în perioada 6-17 septembrie. 

Comentarii