Admiterea la Politehnică – Electronica în top

vineri, 23 iulie 2021, 01:58
2 MIN
 Admiterea la Politehnică – Electronica în top

Care sunt cele mai „vânate“ facultăţi?

Aproximativ 5.500 de dosare au fost depuse la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi pentru cele 3.650 de locuri la studiile de licenţă, viitorii studenţi mai având posibilitatea să îşi depună actele necesare pentru admitere până pe 25 iulie. Pentru două dintre cele 11 facultăţi de pe malul Bahluiului, Automatică şi Calculatoare şi Arhitectură, perioada de depunere a dosarelor s-a încheiat, urmând să aibă loc concursurile de admitere.

În ceea ce priveşte cele mai „vânate“ facultăţi dintre cele 11 ale Politehnicii, în acest moment cele mai multe dosare depuse au fost înregistrate la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, unde apoape 900 de studenţi îşi doresc să studieze începând din această toamnă, la Facultatea de Inginerie Electrică au fost depuse aproape 850 de dosare pentru locurile la buget şi taxă, iar la Construcţii şi Instalaţii au fost depuse, de asemenea, peste 750 de dosare pentru locurile la buget şi taxă. Un număr mare de dosare a fost înregistrat şi la Facultatea de Mecanică, unde au fost depuse peste 700 de dosare, Facultatea de Automatică şi Calculatoare aflându-se în acest moment pe locul al IV-lea în ceea ce priveşte numărul de dosare, chiar dacă în anii anteriori înregistra de obicei cele mai multe dosare depuse. Un număr mare de dosare au fost înregistrate şi la Arhitectură (172), Inginerie Chimică (176), Construcţii de Maşini (400), Hidrotehnică (360), Ingineria Materialelor (150) sau Design Industrial (aproape 300).

La studiile de masterat, până în prezent, au fost depuse aproximativ 650 de dosare pentru locurile la buget şi taxă, fiind disponibile 2.520 de locuri.

Comentarii