Admiterea la Politehnică se încheie mâine. Ce spune decanul de la Automatizări Calculatoare?

sâmbătă, 24 iulie 2021, 02:00
2 MIN
 Admiterea la Politehnică se încheie mâine. Ce spune decanul de la Automatizări Calculatoare?

Perioada de admitere la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ se apropie de final, conform calendarului oficial, aceasta urmând să se încheie mâine.

Până în prezent au fost depuse aproximativ 6.000 de dosare pentru cele 11 facultăţi ale Politehnicii ieşene la studiile de licenţă, atât pentru cele la buget, cât şi pentru cele la taxă. Cu toate acestea, perioada de admitere s-a încheiat pentru Arhitectură şi Automatică şi Calculatoare, unde au avut loc inclusiv concursurile de admitere sau, în cazul Facultăţii de Arhitectură, evaluarea portofoliilor.

La Automatică şi Calculatoare, decanul facultăţii, prof.dr.ing. Vasile Manta, se declară mulţumit, precizând că numărul de candidaţi este similar cu cel din anii anteriori, chiar dacă facultatea este una dintre puţinele care au susţinut concurs de admitere.

„Subiectele la testarea susţinută de candidaţii înscrişi la noi au fost mai grele decât cele la Bacalaureat. Am dat prima dată la Matematică sau Informatică şi la ambele am dat subiecte mai dificile, acum, pe 20 iulie, perioada de admitere încheindu-se pe 17 iulie, odată cu Arhitectura, unde au fost evaluate portofoliile candidaţilor. În rest, nicio altă facultate, în afară de cele de la Medicină, nu au dat admitere. Anul trecut, când nu a fost concurs de admitere, am avut peste 1.700 de dosare depuse“, explică decanul Vasile Manta.

„În general, cei care doresc să dea admiterea la Automatică şi Calculatoare se pregătesc din timp. Noi am pus din luna februarie teste pe site, atât pentru Informatică, cât şi pentru Matematică şi ne-am urmărit în acest fel grupul ţintă“, a mai precizat decanul.

Pentru studiile de masterat au fost depuse, până la finalul zilei de ieri, aproximativ 800 de dosare.

Comentarii