Aer curat în Copou

luni, 24 septembrie 2018, 01:43
3 MIN
 Aer curat în Copou

 

Poli respiră altfel după al treilea succes consecutiv în Liga I. Opt titulari din meciul cu Dinamo nu merg la Arad pentru meciul de Cupă cu UTA, de miercuri

Politehnica Iaşi respiră! După un start de sezon extrem de slab, formaţia ieşeană a profitat de faptul că a întâlnit trei echipe în degringoladă, Chiajna, Voluntari şi Dinamo, a legat trei victorii şi a ajuns aproape de play-off.

Ultimul succes, cel de vineri, cu o grupare dinamovistă dezbinată pe toate palierele, apatică, dezorganizată, cu un prim “11” alcătuit prost de un antrenor (Florin Bratu) lipsit de experienţă, conflictual, cu jucători de o calitate îndoielnică, a adus, pe lângă importantele puncte puse în joc şi raze de lumină în privinţa calităţii jocului ofensiv. Iar “soarele” care a luminat cel mai tare a fost Flores, un fotbalist care începe să confirme că este peste Jo, singurul titular din sezonul trecut care nu mai e în Copou. Costaricanul s-a distrat de multe ori cu o defensivă dinamovistă aeriană, a pasat, a şutat bine, a trimis două lovituri de cap periculoase şi a marcat golul victoriei, învingându-l pe un alt jucător venit din America Centrală, panamezul Penedo. Secondat bine de Platini şi Sin, Flores a împins mereu jocul în faţă, unde Cristea a fost viu, implicat, creând pericol în permanenţă.

Pe plan defensiv, Iaşul nu a avut probleme, chiar dacă evoluţiile individuale ale fundaşilor, cu excepţia lui Frăsinescu, nu au fost grozave. Cu Nistor şi Hanca patinând în gol, cu Popovici, fostă rezervă de fundaş la Botoşani, trimis inexplicabil într-o zonă centrală a liniei de mijloc, cu un Salomao apatic, Dinamo nu a fost în stare să tragă pe poartă (!), creându-şi o singură ocazie, în minutul 83, fază la care s-au văzut, din nou, slăbiciunile Politehnicii.

Ar fi fost total nedrept ca bucureştenii să egaleze şi să obţină un punct dintr-un meci în care gazdele au dominat copios, afirmaţie susţinută şi de statistică: 14-4 la şuturi, 4-0 la încercări cadrate, 1-0 la bare, 8-4 la cornere.

Pentru ieşeni urmează o săptămână cu două meciuri oficiale în deplasare, miercuri, de la ora 16, în Cupă, la Arad, cu UTA şi duminică, la Mediaş, în campionat. Poli are probleme cu organizarea deplasării la Arad. “Deocamdată nu am găsit suficiente locuri la avioanele care circulă spre Timişoara. S-ar putea să mergem cu autocarul. O decizie privind modul în care ne vom deplasa la Arad o vom lua luni” a declarat preşedintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie. Cert este că la partida cu formaţia arădeană Iaşul va menaja mai mulţi titulari. Rusu, Frăsinescu, Sin, Panţîru, Platini, Flores, Qaka şi Cristea, alături de Căruţă şi Corduneanu, nu vor face deplasarea şi se vor pregăti în Copou, sub comanda preparatorului fizic Denis Zmeu. Vor rămâne acasă şi accidentaţii Mihalache, Sanoh şi Mongongu, de care se va ocupa kinetoterapeutul Claudiu Bătineanu, fiul medicului de la Dinamo, Liviu Bătineanu. La Arad vor merge 20 de jucători: Cobrea, Târnovanu, Bosoi, Gallego, Dwubeng, Mihăescu, Chelaru, Cioinac, Pîrvulescu, Bădic, Danale, Zaharia, Petre, N’Dongala, Mimoun, I. Roşu, Rus, Aguinaldo, Bekui şi Enoh.

 

Poli-catalog

 

Rusu (5,5) – nu a avut ce apăra.

Zaharia (‘5,5) – nimic notabil.

Mihăescu (5,5) – se simte că nu e stoper.

Frăsinescu (6,5) – stâlpul apărării.

Panţîru (5,5) – poate mai mult.

Qaka (6) – în nota echipei.

Cioinac (6) – precis.

Platini (6,5) – mai are până să se reintegreze, a pasat decisiv la gol.

Flores (7,5) – a marcat, a mai avut alte încercări periculoase.

Sin (6,5) – o bară, hărnicie.

Cristea (6,5) – activ.

N’Dongala (5,5) – a pierdut câteva mingi, a trimis un şut bun, pare a avea calitate.

Enoh (5,5) – nu s-a integrat.

Rus a intrat în minutul 72.

foto: Adrian Cuba / AGERPRES

Comentarii