Afacerist din Iaşi condamnat pentru refuz de prelevare de probe biologice

marți, 10 martie 2020, 02:56
1 MIN
 Afacerist din Iaşi condamnat pentru refuz de prelevare de probe biologice

Un afacerist din Iaşi a fost condamnat pentru refuz de prelevare de probe biologice.

Emanuel Niţucă (44 de ani) este asociat în două firme, una dintre ele din industria lemnului, el primind o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată de Judecătoria Iaşi, însă poate fi atacată cu apel.

Niţucă a comis fapta pe 15 august 2018, atunci când, în jurul orei 21.45, maşina sa marca Porsche a fost oprită de un echipaj de poliţie în timp ce rula prin Iaşi.

„Lucrătorii de poliţie au identificat conducătorul auto, în persoana inculpatului Niţucă Emanuel, care se afla singur în autoturism. Întrucât inculpatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest marca Drager, rezultând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat“, se arată în motivarea sen­tinţei.

Poliţiştii i-au spus individului că trebuie să fie dus la spital, pentru a i se preleva probe biologice. Aces­ta a refuzat însă, fără a oferi vreun motiv. El şi-a asumat decizia şi atunci când i s-a spus că asta constituie o infracţiune, au mai arătat judecătorii, în motivarea primei sentinţe.

La proces, Niţucă a recunoscut fapta şi a regretat-o.

Comentarii