Agronomia consiliază Primăria: se doreşte plantarea arborilor în lungul căilor de tramvai

miercuri, 10 noiembrie 2021, 02:50
1 MIN
 Agronomia consiliază Primăria: se doreşte plantarea arborilor în lungul căilor de tramvai

La Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu (ICAM), din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV), sunt testate şi evaluate probe de sol, la solicitarea Primăriei Municipiului Iaşi, care intenţionează să planteze arbori în zona Calea Chişinăului. 

Reprezentanţii universităţii spun că analiza solului aflat în apropierea căii de rulare a tramvaiului din zona menţionată mai sus vine ca urmare a intenţiei municipalităţii ieşene de a purifica atmosfera de praf şi de substanţe toxice. „USV Iaşi, prin intermediul ICAM, vine în sprijinul comunităţii locale prin experienţa şi expertiza în domeniul solului, plantelor şi aerului, prin creşterea şi îmbunătăţirea calităţii mediului, prin studii pedologice şi de bonitare ale solului, necesar pentru fundamentarea proiectelor de sistematizare, studii privind stabilizarea solurilor pentru realizarea unor împăduriri şi perdele de protecţie în Municipiul Iaşi, strategii pe termen lung de îmbunătăţire a calităţii solului”, au transmis reprezentanţii universităţii.

Aceştia au precizat că Primăria Municipiului Iaşi a încheiat un important acord cu USV Iaşi, în care obiectivul principal îl reprezintă creşterea calităţii mediului din Municipiul Iaşi. Convenţia a făcut obiectul unei hotărâri votate într-o şedinţa a Consiliului Local din iulie 2020 şi care are o valabilitate de doi ani.

„Datorită acordului menţionat, municipalitatea va amenaja spaţii din campusul universitar al USV Iaşi, din aleea Mihail Sadoveanu nr. 2 – 12, prin lucrări specifice amenajărilor exterioare, inclusiv punerea în valoare a obiectivelor printr-un sistem de iluminat arhitectural”, au precizat reprezentanţii Agronomiei.

Comentarii