Agronomia organizează anul acesta prima şcoală de vară

joi, 26 august 2021, 01:50
2 MIN
 Agronomia organizează anul acesta prima şcoală de vară

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi organizează prima Şcoală de vară online dedicată elevilor de liceu, în perioada 30 august – 12 septembrie 2021.

 Fiecare elev participant va primi un kit care cuprinde, pe lângă altele, o tabletă cu SIM de date, pe care să o folosească de-a lungul cursurilor şi activităţilor on-line şi, ulterior, la liceu şi universitate. Şcoală de vară poartă numele „Universitatea noastră poate fi şi a ta! – UNSAT”, este un proiect ROSE, finanţat de Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare, are ca scop organizarea de cursuri şi alte activităţi extracurriculare destinate elevilor din liceele de stat, potenţiali studenţi, care provin din medii defavorizate. „Obiectivul general al proiectului urmăreşte oferirea oportunităţii elevilor de liceu să experimenteze viaţa de student pe parcursul a două săptămâni, în vederea familiarizării acestora cu specificul vieţii academice, astfel încât să se creeze o punte între viaţa de elev şi posibila viaţă de student”, a declarat lect.dr. Mihaela Ivancia, prodecan al Facultăţii de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare.

Timp de două săptămâni, elevii vor veni la această facultate pentru a învăţa despre resursele animale şi alimentare prin cursuri interactive, activităţi practice şi unele activităţi de orientare educaţională şi dezvoltare personală. „Activităţile didactice desfăşurate în cadrul şcolii de vară vor familiariza elevii cu disciplinele studiate în cadrul facultăţii, unde vor afla informaţii inedite privind universul biologiei celulare, a anatomiei animale, a reproducerii şi creşterii animalelor, a analizelor legate de controlul calităţii şi siguranţei alimentelor”, au mai transmis reprezentanţii universităţii.

Comentarii