Al doilea test al anului

sâmbătă, 29 ianuarie 2022, 02:43
3 MIN
 Al doilea test al anului

 

Astăzi, de la ora 11:00, pe stadionul “Tineretului”, Poli joacă un meci amical cu echipa de Liga a III-a CSM Paşcani. Prezentare de transfer la pizzerie. Stoenac (FOTO)  va pleca de la Politehnica

Politehnica Iaşi încheie astăzi pregătirea din această săptămână cu o partidă de verificare. Aceasta se va derula în compania unei grupări din eşalonul trei, CSM Paşcani, pe terenul cu suprafaţă sintetică a stadionului “Tineretului”, de la ora 11:00. Păşcănenii fac şi în acest sezon o figură palidă în campionat, fiind clasaţi pe ultimul loc al Seriei I a Ligii a III-a, după ce au obţinut doar două remize în primele 15 runde. Pentru Poli, testul de azi este cel de-al doilea al anului, după ce, în urmă cu exact o săptămână, pe acelaşi teren, trupa pregătită de Costel Enache a învins cu 8-0 (3-0) echipa de juniori a clubului.

La gruparea ieşeană sunt aşteptate debuturile celor trei jucători străini care au fost transferaţi în această săptămână: fundaşul lateral din Coasta de Fildeş, Christ Kouadio (23 ani – Kokkolan PV, Finlanda II), atacantul ucrainean Mîkailo Plohotniuk (23 de ani – Ingulets Petrove, Ucraina I) şi mijlocaşul ofensiv Belmin Muratovic (24 de ani – Progres Niederkorn, Luxemburg I). De precizat faptul că transferul lui Plohotniuk a fost anunţat oficial prima dată nu de club, ci pe pagina de facebook a vicepreşedintelui Politehnicii, Dan Cojocaru. Anunţul era însoţit de o fotografie făcută în pizzeria lui Cojocaru în care acesta apare alături de jucător şi impresarul lui.

Referitor la alte transferuri, cum pista Ferhad Ayaz, un mijlocaş lateral turco-suedez în vârstă de 28 ani, de la Degerfors IF (Suedia I), nu s-a concretizat, Poli e în căutarea unui alt jucător pe postul amintit.

În ceea ce-l priveşte pe atacantul naţionalei Liechtenstein, Yanik Frick, la care s-a spus că se va renunţa după “amicalul” cu juniorii de săptămâna trecută, acesta a mai primit o şansă şi a continuat să se antreneze în această săptămână în Copou.

La capitolul plecări, pe lângă L. Popescu, Mihalache, Torres, Deretti, Istrate şi Zaharia, cu care s-au încheiat conturile, va apărea şi Stoenac, oficializarea divorţului de mijlocaşul amintit urmând să apară săptămâna viitoare. Un alt jucător care nu mai e dorit de Poli, Târşa, continuă să se antreneze sub comanda lui Enache, mijlocaşul nefiind de acord să joace în Liga a III-a, de unde are oferte.

În această iarnă, Politehnica va mai disputa şase meciuri amicale: pe 2 februarie cu Ştiinţa Miroslava (Liga a III-a), pe 5 februarie cu Bucovina Rădăuţi (Liga a III-a), pe 12 februarie cu Foresta Suceava (Liga a III-a), pe 15 februarie cu naţionala României formată din juniori sub 19 ani, pe 16 februarie cu FC Buzău (Liga a II-a) şi pe 18 februarie cu Petrolul Ploieşti (Liga a II-a). Ultimele trei partide vor avea loc în sudul ţării, Politehnica urmând a face un mini-cantonament la Buftea în perioada 13-17 februarie. (Ovidiu MINEA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii