Alertă maximă la noapte, pe Aeroportul Iași. Aterizează 180 de pasageri din Italia, Bergamo

duminică, 23 februarie 2020, 20:21
1 MIN
 Alertă maximă la noapte, pe Aeroportul Iași. Aterizează 180 de pasageri din Italia, Bergamo

În seara asta, la 2,35, se întorc 180 de români, mulți ieseni din regiunea Bergamo, Italia

Directorul Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, dă asigurări că toți călătorii vor fi verificați medical, echipajul fiind format din asistenți medicali și un medic. Potrivit declarației directorului DSP Iași, Liviu Indrei, medicul epidemiolog de la DSP este trimis la cerere.

După cum susține Cătălin Bulgariu, există două cadre medicale la Aeroport care sunt responsabile de chestionarul aplicat celor 180 de călători de pe cursa Bergamo.

Aceștia vor fi întrebați dacă au intrat sau nu în contact cu o persoană suspectă de îmbolnăvire sau dacă au circulat în zona contaminată. Durata chestionarului este de aproximativ 2 ore.

Rămâne de văzut cum vor gestiona situația oficialii ieșeni. Deși un avion venit tot din Bergano azi a declanșat alerta la Timișoara, reprezentanții ieșeni nu par a fi bine pregătiți. În momentul acesta, Aeroportul nu are o echipă complexî pentru primirea unui astfel de caz, nu există culoare separate la terminale pentru astfel de cazuri, nu există zonă de carantină în afară de cabinetul medical, unde sunt angajați câțiva asistenți medicali și un medic. Potrivit conducerii DSP Iași, medicul epidemiolog de la instituție  vine la Aeroport la cerere.

Silvia Craus

Comentarii