Aleşii ieşeni întreabă, miniştrii lui Dăncilă se prefac că răspund

sâmbătă, 15 iunie 2019, 01:59
2 MIN
 Aleşii ieşeni întreabă, miniştrii lui Dăncilă se prefac că răspund

Deşi unele interpelări sunt banale, răspunsurile întârzie luni de zile u în destule cazuri, replicile ministeriale sunt pline de banalităţi 

Orice parlamentar poate interpela orice membru al Guvernului, inclusiv pe premier, într-o problemă ce ţine de portofoliul acestuia. Bunăoară, în celebrul de-acum caz al chiriei uriaşe plătite de Regionala de drumuri naţionale Iaşi pentru un sediu situat în buricul târgului, doi deputaţi au depus separat, la începutul lunii martie, interpelări adresate ministrului Transporturilor. Interesant este că Răzvan Cuc a răspuns doar unuia dintre apelanţi, Petru Movilă. Cosette Chichirău aşteaptă şi astăzi, la trei luni distanţă, un semn de la ministrul Cuc. De altfel, ce a primit deputatul Movilă la jumătatea lunii mai nu aduce nimic nou. Amintim că, aflat în vizită electorală la Iaşi, la ordinul lui Liviu Dragnea, Răzvan Cuc i-a luat apărarea directorului DRDP Iaşi, Ovidiu Laicu. Prezent la conferinţa de presă de atunci (9 mai), directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – plătitoarea chiriei lunare de 38 de mii de euro – n-a scos o vorbă.
 
O altă interpelare rămasă fără răspuns a fost adresată de Marius Bodea ministrului Tineretului şi Sportului încă din februarie. Deputatul îi solicită ministrului Constantin Matei sprijin pentru un antrenor ieşean de box, respectiv pentru veteranul Constantin Vasiliu. Mai precis, Marius Bodea a întrebat care este demersul concret pentru ca dl. Vasiliu să obţină indemnizaţia de merit, drept recunoscut încă din 2016 de ministrul de atunci, Elisabeta Lipă.
O excepţie este răspunsul ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, la întrebarea deputatului Silviu Macovei privind mortalitatea ridicată în urma evenimentelor rutiere de pe şoselele României şi măsurile necesare diminuării acestui indicator. Carmen Dan i-a răspuns şi deputatului Dumitru Oprea ce efective de forţe de ordine a deplasat la Iaşi, la mitingul comandat de Liviu Dragnea pe 9 mai: 79 de poliţişti şi 480 de jandarmi. 
 
La Senat, aleşii ieşeni de la PSD sunt mult mai activi decât colegii lor de partid din Camera Deputaţilor. Astfel, Vasilică Toma i-a solicitat ministrului de Externe lămuriri privind desfăşurarea procesului de votare în străinătate. La rândul lui, Victorel Lupu i-a cerut ministrului Finanţelor detalii despre modernizarea punctelor de trecere a frontierei de pe Prut, iar ministrului Apelor şi Pădurilor, informaţii despre continuarea amenajării albiei Siretului în dreptul localităţii Al.I. Cuza. Toate acestea încă fără răspuns.

Comentarii