Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de premier, în locul lui Florin Cîțu

joi, 02 septembrie 2021, 20:30
1 MIN
 Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de premier, în locul lui Florin Cîțu

PSD se gândește la posibili înlocuitori pentru Florin Cîțu, dacă actualul premier va fi demis printr-o moțiune de cenzură. Varianta social-democraților, stabilită la nivel de conducere, este medicul Alexandru Rafila.

Daniel Zamfir, senator PSD, crede că alegerile anticipate sunt necesare. De asemenea, social-democrații ar fi deschiși să intre oricând la guvernare, însă doar cu un premier din propria tabără.

„A spus-o și președintele partidului, oricând suntem dispuși să preluăm guvernarea, avem și oamenii pentru asta, dar singura condiție este ca premierul să fie de la PSD. A fost stabilit. Noi am luat o decizie, ca Alexandru Rafila să fie pentru postul de prim-ministru (…). Alegerile anticipate sunt soluția cea mai corectă în acest moment”, a declarat Daniel Zamfir.

Dan Tănasă, de la partidul AUR, s-a poziționat categoric împotriva unui guvern condus de către Rafila, semn că partidul conservator nu ar vota pentru învestirea unui Guvern Rafila.

„Asta ar lipsi, asta ar fi bomboana de pe coliva României, ca fiul unui torționar securist să ajungă premierul României. Asta este soluția PSD-ului, fiul unui torționar securist”, a răspuns ironic Tănasă.

Tatăl medicului din PSD a purtat același nume cu cel al fiului. Alexandru Rafila senior s-a născut în 1920, în URSS și ar fi unul dintre responsabilii de masacrul armat de pe Valea Crișului Alb, de la finalul anilor ’40.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii