Amenajarea unui loc de joacă în curtea casei

vineri, 17 mai 2019, 10:06
5 MIN
 Amenajarea unui loc de joacă în curtea casei

Grădina este un loc cât se poate de primitor cu cei mici, este un spaţiu al descoperirilor, un loc de joacă fără de sfârşit, un peisaj de poveste şi mai ales foarte sănătos. Și nu ai nevoie de o curte foarte mare pentru a amenaja un loc de joacă pe placul copilului tău, acolo unde să exploreze şi unde să se simtă perfect, ci doar de un spaţiu creativ

Prin amenajarea unui loc de joacă la tine în curte vei reuşi să îţi ţii copilul cât mai departe de tehnologie, de tentaţiile telefonului şi ale tabletei. Îi vei oferi în schimb ore de joacă în aer liber, distracţie la maximum şi toate acestea înseamnă sănătate. şi dacă vei realiza totul cât mai cochet, nu vei mai fi nevoit să te rogi de copilul tău să se joace. Va merge singur, va încerca cutia cu nisip sau căsuţa din copac şi cu greu vei reuşi să îl aduci înapoi în casă, mai ales în timpul verii.

 
Asigură-te că amenajezi un loc sigur, rezistent şi ferit de pericole
 
Iată un prim aspect pe care ar fi bine să îl ai în vedere. Ai nevoie de un loc de joacă sigur pentru copilul tău. De exemplu, nu construi o casă în copac atunci când acesta este prea şubred sau prea tânăr. Alege să construieşti o căsuţă pe pământ şi copilul va fi mult mai în siguranţă.
Piscina este un alt element care apare lângă locul de joacă al copilului tău. Dacă optezi pentru piscină, nu îl lăsa niciodată nesupravegheat şi alege o piscină cadru metalic pe care să o poţi aşeza într-un loc care să-ţi permisă să poţi supraveghea mai bine totul. Păstrează totul curat şi fără pericole.
 
Trebuie să păstrezi întotdeauna locul de joacă curat
 
Acesta este un alt aspect de care ai nevoie pentru a ţine copilul departe de pericole. Locul de joacă trebuie să fie curat, aşa că din când în când încearcă să faci ordine în urma copilului tău. Mai mult ca sigur se va juca în nisip şi apoi va intra în căsuţa sau în cort sau îşi va aşeza pe păturica animalele preferate şi tot astfel.
 
Amenajează un loc vesel şi pe placul copiilor
 
Pentru a-i ţine cât mai departe de tehnologie ar fi bine să pui accent pe creativitate şi să amenajezi un loc de joacă primitor pentru copilul tău, un spaţiu vesel şi colorat, care să îl atragă şi să îl determine să stea cât mai mult timp afară, indiferent dacă este vorba despre un tobogan, de o cutie cu nisip sau de o căsuţă în copac.
 
Elimină riscul de accidente
 
Acesta este un alt aspect important. Fereşte copilul de accidente! Zona unde urmează să amenajezi locul de joacă ar fi bine să o laşi cu nisip, fiind mult mai ferit de accidentări atunci când suferă o căzătură. De asemenea, nu îi lua un tobogan foarte înalt dacă copilul este mic şi nici o trambulină fără pereţi de protecţie, putându-se lovi.
 
Piscina cu cadru metalic
 
Sunt nenumărate idei de amenajare şi nenumărate atracţii pentru copii, indiferent de vârstă, dar dintre toate cea mai plăcută este bălăceala la piscină. Piscina cu cadru metalic se montează uşor şi se poate aşeza oriunde în curte, nefiind îngropată în pământ. Aceasta este o bună variantă de distracţie pentru copiii mari şi mici, ba chiar şi pentru adulţi. Se întreţine uşor şi odată cu venirea sezonului rece se strânge şi se păstrează pentru sezonul următor.
O astfel de piscină îi stimulează pe copii să facă mişcare, să se joace, ba chiar îi ajută să şi înoate. Este de mai multe dimensiuni, aşa că alege în funcţie de vârsta copilului său de numărul membrilor familiei care o vor folosi.
 
Masa de picnic şi căsuţa din plastic
 
Acestea sunt alte idei pentru amenajarea unui loc de joacă. O căsuţă din plastic îi va da senzaţia de apartenenţa, de cămin propriu, îşi va putea amenaja acolo un dormitor, o bucătărie la care să prepare în joacă anumite mâncăruri dragi sau chiar va citi o carte, atunci când va fi mai mare. Masa de picnic îi va aduce bună dispoziţie, ştiind că poate să o încerce şi să mănânce alături de prieteni în aer liber.
 
Trambulina
 
Oricărui copil, indiferent de vârstă, îi place să ţopăie. Trambulina este un accesoriu tot mai prezent în orice grădină, aşa că ar fi bine să o ai în vedere la amenajarea spaţiului. Este disponibilă în mai multe variante de dimensiuni, în funcţie de vârsta copilului şi beneficiază de pereţi de protecţie, copilul fiind în siguranţă.
 
Cortul
 
Nu există aproape niciun copil care să nu dorească să se ascundă, să îşi facă propria sa ascunzătoare. Cortul este un instrument cu ajutorul căruia poţi crea un loc de joacă pe placul copilului.
 
Hamacul
 
Iată un alt produs pe care copiii îl îndrăgesc destul de mult. Hamacul este asemenea unui leagăn, se prinde bine de ramurile groase ale copacilor şi astfel copilul poate sta la umbră, citi o carte, legănându-se uşor în hamac.
 
Leagănul, balansoarul şi toboganul
 
Niciun loc de joacă nu este de închipuit fără acestea trei. Sunt cât se poate de distractive pentru copii, aşa că amenajarea grădinii trebuie să le includă pentru ca bucuria copilului să fie maximă. Amenajarea unui loc de joacă nu este nici pe departe atât de grea. Este nevoie de creativitate şi de imaginaţie pentru că la final rezultatul să fie pe placul copilului.

Comentarii