Ana Bogdan a încheiat săptămâna

vineri, 03 mai 2019, 01:43
2 MIN
 Ana Bogdan a încheiat săptămâna

Românca a fost învinsă în semifinalele de dublu de la Rabat

 

 

* Perechea Ana Bogdan/Isabella Şinikova (România/Bulgaria), beneficiară a unui wild card, a ratat, ieri, calificarea în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Rabat, cu premii de 250.000 de dolari, Bogdan şi Şinikova au fost învinse în semifinale de echipa Georgina Garcia Perez/Oksana Kalaşnikova (Spania/Georgia), scor 6-7 3-6  într-o oră şi 16 minute. Pe tabloul de dublu la Rabat s-a aflat şi Andreea Mitu. Aceasta şi colega sa Timea Bacsinszky (Elveţia) au fost eliminate în primul tur chiar de Bogdan şi Isabella Şinikova.Garcia şi Kalaşnikova vor întâlni în finală cuplul Maria José Martinez  / Sara Sorribes (SUA / Spania). Acesta a învins în semifinală, scor 6-3, 6-1 perechea Alexa Guarachi / Sabrina Santamaria (Chile / SUA). Reamintim că la simplu, Ana Bogdan a fost învinsă în turul II de către britanica Johanna Konta, care a trecut în sferturi cu scorul de 6-7, 6-4, 6-4 de incomoda taiwaneză Hsieh Su Wei.  Konta va întâlni în semifinale jucătoarea australiană de origine croată, Ajla Tomlanovic, care a depăşit-o cu scorul de 6-2, 6-4 pe suedeza Rebeca Peterson.

* Revelaţia turneului de la Praga este tânăra jucătoare elveţiană Jill Teichmann (146 WTA) care a învins-o în semifinale cu scorul de 6-2, 6-1 pe germana Tamara Korpatsch.Celelalte rezultate din sferturi: Bernarda Pera (SUA) – Wang Qiang (China) 6-0, 6-7, 6-3: Karolina Muchova (Cehia) – Natalia Vihlianţeva (Rusia) 6-3, 6-4; Barbora Strycova (Slovacia) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-1, 6-2. Programul semifinalelor: Strycova – Teichmann, Pera – Muchova

* Jucătoarea rusă Maria Şarapova, locul 28 WTA, s-a retras din cauza problemelor la umărul drept de la turneul de la Roma, pe care l-a câştigat de trei ori. Şarapova va fi înlocuită pe tabloul principal de Viktoria Kuzmova, care urma să joace în calificări. În locul acesteia, în calificări va evolua Viktorija Golubic. Maria Şarapova are probleme la umăr de mai multe luni. Anul trecut, rusoaica a fost eliminată în semifinalele de la Roma de Simona Halep. Turneul din capital Italiei se va desfăşura în perioada 13-19 mai. La Madrid Open, turneu care începe în acest weekend, nu va participa sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu, numărul 23 mondial. Andreescu are şi ea probleme la umăr şi are nevoie să se menajeze, astfel că va face doar antrenamente în perioada următoare. De la Madrid s-a retras şi Camila Giorgi, locul 30 WTA, care are probleme la încheietura mâinii.

Comentarii