Antrenament pentru Ostrava

luni, 04 februarie 2019, 02:43
4 MIN
 Antrenament pentru Ostrava

 

Irina Begu şi Monica Niculescu au câştigat Open-ul Thailandei şi vor face, probabil, dublu şi în partida din Cehia pentru Fed Cup

Perechea Irina Begu /  Monica Niculescu, a câştigat, ieri,  proba de dublu din cadrul turneului Thailand Open, cu premii totale de 250.000 de dolari. Cele două românce, favorite nr. 2, au învins în finală echipa Anna Blinkova / Wang Yafan (Rusia/China), scor 2-6, 6-1, 12-10, într-o oră şi 27 de minute. În primul set, româncele au condus cu 2-0, însă au pierdut apoi cu 2-6 în doar 35 de minute. În setul secund, Begu şi Monica s-au impus în 33 de minute, scor 6-1.  Tiebreak-ul decisiv a durat 20 de minute, perechile au ajuns la 3-3, dar Blinkova şi Wang s-au distanţat la 6-3, au condus şi cu 7-5, dar sportivele din România şi-au revenit. S-au impus cu 12-10 şi au câştigat al doilea trofeu WTA împreună din carieră, după cel obţinut în 2012 la Hobart.  În semifinala se sâmbătă, Irina şi Monica au trecut cu 7-6, 6-2, într-o oră şi jumătatem de echipa Han Xinyun /  Darija Jurak (China / Croaţia). Cele două vor evolua la dublu şi în partida de FedCup a României cu Cehia, la Ostrava, care va avea loc săptămâna viitoare, în primul tur al Grupei Mondiale I. La simplu, victoria a revenit ucrainencei Daiana Iastremska (47 WTA), care a învins-o în finală pe sportiva australiană Ajla Tomljanovic (49 WTA), scor 6-2, 2-6, 7-6, în două ore şi 22 de minute. Pentru sportiva ucraineană este al doilea trofeu în circuitul WTA, după cel obţinut în octombrie 2018, în Hong Kong. Tomljanovic, în vârstă de 25 de ani, nu are niciun trofeu în circuitul WTA.

* Kiki Bertens (8 WTA) s-a impus în turneul turneul de la Sankt Petersburg, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 7-6,  6-4, pe croata Donna Vekic (30). Bertens, 27 de ani, s-a impus după un meci care a durat o oră şi 43 de minute şi a obţinut astfel al optulea trofeu din carieră. Vekic, 22 de ani, rămâne cu două trofee şi ridică la cinci numărul finalelor pierdute. Deţinătoarea trofeului la competiţia rusă, Petra Kvitova din Cehia, a pierdut în sferturi, în faţa Donnei Vekic, scor 4-6, 1-6.

* Ioana Roşca, favorită numărul 8, s-a calificat în finala turneului ITF de la Manacor (Spania), cu premii totale de 15.000 de dolari. Ea a învins-o în semifinale pe spaniola Claudia Hoste scor 3-6, 6-2, 6-0, după o oră şi 49 de minute. În finală, Ioana a fost învinsă cu 3-6, 4-6 de o altă iberică, Marina Bassols.  La turneul de la Manacor a participat şi Oana Gavrilă, însă ea nu a trecut de primul tur.

* WTA a anunţat, ieri, programul competiţiilor din acest an, conform căruia în circuit a fost introdus un nou turneu în China, la Zhengzhou, iar cel de la New Haven a ieşit din circuit. Turneul de la Zhengzhou va avea loc în septembrie, după US Open şi va avea premii de un milion de dolari în acest an şi în 2020 de 1,5 milioane de dolari. Calendarul WTA mai include două noutăţi: Lausanne şi Baltic Open (la Jurmala, în Letonia), ambele în iulie, primul înainte de Bucharest Open şi al doilea după turneul românesc. Cele două turnee înlocuiesc  concursurile de Gstaad şi Moscow River Cup. Din acest an nu mai face parte din circuit nici turneul de la New Haven, din motive financiare. Calendarul WTA pe 2019 cuprinde 55 de turnee în 29 de ţări şi premii record de peste 164 de milioane de dolari.

Cupa Davis – efective complete

Douăsprezece naţiuni s-au calificat, în aceste zile, în faza finală a Cupei Davis, care va avea loc în noiembrie, la Madrid. Cele 12 echipe se alătură celor şase naţiuni care erau deja calificate: Croaţia, Franţa, SUA, Spania (semifinalistele ediţiei trecute), Argentina şi Marea Britanie (beneficiare de wild card). Echipele care au obţinut calificarea în urma preliminariilor din 1 şi 2 februarie sunt Australia (4-0 cu Bosnia Herţegovina), Belgia (3-1 cu Brazilia), Canada (3-2 cu Slovacia), Chile (3-2 cu Austria), Columbia (4-0 cu Suedia), Germania (5-0 cu Ungaria), Italia (3-1 cu India), Japonia (3-2 cu China), Kazahstan (3-1 cu Portugalia), Olanda (3-1 cu Cehia), Rusia (3-1 cu Elveţia)  şi Serbia (3-2 cu Uzbekistan). Faza finală a Cupei Davis va fi găzduită de Madrid, în perioada 18-24 noiembrie. Cele 18 echipe vor fi împărţite în şase grupe. Câştigătoarele grupelor şi două echipe de pe poziţia secundă cu cele mai bune cifre în ceea ce priveşte seturile câştigate (următorul criteriu este game-urile câştigate) se vor califica în sferturile de finală.

 

Comentarii