Antrenamente în vremea pandemiei

marți, 19 mai 2020, 01:43
3 MIN
 Antrenamente în vremea pandemiei

 

După ce a efectuat vizita medicală, Politehnica Iaşi a reluat ieri pregătirea.S-a lucrat în schimburi, pe toate terenurile din Copou, în grupuri de maximum patru jucători. Seara s-a intrat în cantonament  

Politehnica Iaşi a reluat în cursul după amiezii de ieri antrenamentele. Acestea au fost întrerupte, din cauza pandemiei de coronavirus cu mai bine de două luni în urmă, pe 12 martie, cu o zi înainte de meciul din deplasare, cu Viitorul Constanţa, din etapa a III-a a play-out-ului Ligii I de fotbal. Modul de lucru a fost inedit, adaptat la normele aspre cerute de autorităţile medicale. “Antrenorul principal Mircea Rednic şi colaboratorii lui, secundul Costel Pană, antrenorul de portari Benone Dohot şi preparatorul fizic Cezar Honceriu au împărţit lotul în grupe de maximum patru jucători. Tehnicienii au lucrat în acelaşi timp, pe toate terenurile din Complexul din Copou şi la sala de forţă a stadionului, în mai multe schimburi. A fost ciudat pentru toată lumea, însă trebuie să respectăm cu stricteţe protocoalele cerute pentru această perioadă” a declarat preşedintele Politehnicii, Ciprian Paraschiv. Acesta a mai precizat că jucătorii nu au avut probleme de natură medicală: “După ce toate testele pentru COVID-19 efectuate vineri au ieşit negativ, luni dimineaţă a început şi vizita medicală. Primele analize au ieşit bine, rămâne să urmărim situaţia altor teste la care vor fi supuşi jucătorii, pentru a vedea mai exact cât de mult s-a pierdut în această perioadă şi cât de intens trebuie lucrat în aceste zile”. Paraschiv a mai spus că situaţia jucătorilor care au plecat în străinătate în perioada de întrerupere a antrenamentelor rămâne încurcată: “Nu am găsit nicio soluţie pentru a-i aduce la Iaşi pe Breeveld, Luckassen, Cabral, Klimavicius şi Assulin. S-au luat bilete pentru toţi, dar cursele aeriene au fost anulate. Klimavicius a vrut să vină cu maşina, nu a reuşit. Căutăm în continuare variante. Singura veste cât de cât bună pentru cei cinci e că atunci când se vor întoarce nu vor mai trebui să stea în carantină instituţionalizată în vreun hotel ci în izolare la domiciliu. Vor pierde însă minimum două săptămâni, în care vor sta izolaţi, va fi dificil pentru ei să recupereze”.

Jucătorii care au început ieri antrenamentele au intrat de aseară în cantonament la un hotel din Iaşi. Reamintim, formaţiile din Liga I sunt obligate să se antreneze în grupuri mici pentru minimum două săptămâni, perioadă în care vor mai fi efectuate încă două testări pentru COVID-19. Dacă lucrurile vor fi în regulă la nivel naţional, după aceste două săptămâni se va trece la o altă etapă de pregătire, colectivă şi se va stabili şi modalitatea în care ca continua sezonul fotbalistic 2020-2021. Din play-off mai sunt de jucat opt runde, din play-out – 12, iar în Cupa României s-a ajuns în faza semifinalelor, care ar trebui să se joace tur-retur. Poli e în penultimul act al Cupei, alături de FCSB, Dinamo Bucureşti şi Sepsi Sfântu Gheorghe.

O problemă majoră pentru toate cluburile din Liga I este generată de faptul că multor jucători le expiră contractele la finalul lunii iunie. Dacă sezonul se va debloca, se va juca cel puţin şi în luna iulie. De aceea, pentru a se putea baza pe toţi jucătorii, echipele trebuie să prelungească înţelegerile fotbaliştilor aflaţi la final de contract. În cazul Politehnicii, sunt nu mai puţin de 16 jucători care pot pleca din Copou în iulie!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii