Antrenorul CSM Politehnica, Flavius Stoican, este plin de optimism

joi, 25 ianuarie 2018, 02:50
4 MIN
 Antrenorul CSM Politehnica, Flavius Stoican, este plin de optimism
 

 

 

CSM Politehnica Iaşi a efectuat ieri ultimele două antrenamente în Antalya, unde s-a aflat în cantonament, începând cu 10 ianuarie. Astăzi, echipa ieşeană revine spre casă, pregătirile urmând să continue la baza din Copou. “Ziarul de Iaşi” a discutat cu antrenorul principal al echipei, Flavius Stoican, care a prezentat concluziile stagiului de pregătire centralizat.

 

 

– Flavius, de condiţiile avute în cantonament nu te întreb prea multe, pentru că toată lumea le-a prezentat ca fiind foarte bune.

– Aş vrea să subliniez acest aspect. Într-adevăr, cazarea, masa, terenurile de antrenament şi de joc, sala de forţă, condiţiile de refacere au fost la superlativ. În plus, am fost foarte mulţumit şi de calitatea adversarilor pe care i-am întâlnit în meciurile amicale, echipe bune, puternice.

– Te rog să prezinţi concluziile la final de cantonament. Să începem cu latura fizică.

– S-a lucrat foarte intens, avem acum o capacitate foarte mare de efort. Până la reluarea campionatului vom pune accentul pe agilitate, pe viteză. Important este că nu a clacat nimeni, toată lumea a dus toate antrenamentele. Singura problemă medicală, apărută însă după un meci, este cea a lui Pedro, care a devenit incert pentru prima etapă.

– Tehnico-tactic?

– Sunt foarte mulţumit, am pus accent mare pe acest capitol. Stăm bine la posesie, la distanţa dintre jucători, la trasee, sincer m-a mirat şi pe mine cât de receptivi au fost băieţii. Singurul lucru de care mi-e teamă este apariţia greşelilor individuale copilăreşti. Când au apărut, am făcut vizionări, am explicat unde s-a greşit, sper să se fi înţeles aceste aspecte. Bine, pe fondul de oboseală ridicat era şi normal să apară şi erori, important este ca ele să nu apară în campionat.

– Rămâne “4-2-3-1” sistemul de bază?

– Da, deşi am încercat şi “4-1-4-1” ori “4-4-2”, cu Cristea şi Jo vârfuri.

– Apropo de vârfuri. Vă lipseşte un atacant de careu.

– Este singurul post descoperit. Îl vom evalua pe Cissé, care a avut un program special de pregătire acasă. Dacă nu corespunde, vom căuta un alt atacant. Avem mai multe propuneri, nu am luat o decizie.

– Cum s-a mişcat echipa în meciurile amicale?

– Nu numai rezultatele spun că ne-am mişcat foarte bine cu Odessa (când am dus cu o lejeritate foarte mare mingea în faţa porţii şi ne-am apărat foarte bine) şi că am greşit mult cu polonezii de la Korona Kielce. Am făcut jocuri bune şi în rest, mai ales cu puternica echipă rusă FC Rostov, sunt mulţumit de ceea ce am obţinut din aceste teste.

– Noutăţile?

– În primul rând vreau să subliniez că sunt foarte mulţumit de nucleul de anul trecut. Fiecare a dat maximum, s-au pregătit foarte serios. La noii veniţi s-a văzut dorinţă, dar şi faptul că unii sunt, din punct de vedere fizic, în urmă.

– Te rog să tragi câteva tuşe în dreptul fiecăruia.

– El Fitouri va rămâne, are calitate, are însă şi de recuperat. Mihăescu este un jucător foarte util, avem nevoie şi de un fotbalist care să care pianul, nu numai de solişti, aşa cum sunt Gavrilă şi Zaharia, care s-au integrat bine, însă de la care aştept mai mult. Rusu este un portar talentat, compensează lipsa taliei cu o agilitate bună, vorbeşte mult, s-a integrat bine în echipa lui Benone Dohot, alături de Koşelev şi Kelava, ultimul urmând a intra în poartă peste vreo două săptămâni. Taciuc se va întoarce la Miroslava, sub formă de împrumut. Am discutat cu el, cred că poate progresa mai mult jucând meci de meci la Liga a II-a decât să prindă câteva minute la noi.

– Ai cristalizat un prim “11”?

– Încă nu, mai am câteva semne de întrebare. Improtant este că sunt mulţumit de toată lumea, voi avea dileme pe cine să bag titular.

– Chiar nu a fost nimic negativ, a fost doar lapte şi miere?

– Sincer, doar accidentarea lui Pedro, care a suferit o entorsă serioasă, cred că poate fi trecută la minusuri.

– Meciul cu FC Voluntariul bate la uşă…

– Dacă îi aveam pe Frăsinescu şi Jagodinskis, care sunt suspendaţi, nu aveam nicio emoţie! Sper însă să pornim cu dreptul. O victorie ne-ar deschide larg culoarul spre play-off! 

Comentarii