Apel către tinerii artişti români. Vor face parte dintr-o echipă internațională

sâmbătă, 16 ianuarie 2021, 02:50
2 MIN
 Apel către tinerii artişti români. Vor face parte dintr-o echipă internațională

Complexul Muzeal Naţional "Moldova" Iaşi lansează un apel deschis către tinerii artişti români pentru a se înscrie la un proiect menit să promoveze patrimoniul cultural european, dar şi să ajute la dezvoltarea economică a sectoarelor creative şi culturale. Apelul se adresează artiştilor cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, urmând ca dintre cei înscrişi să fie selectaţi patru dintre ei pentru a deveni membri într-o echipă internaţională multidisciplinară şi pentru a participa la procesele de co-creaţie Refresh^.

Complexul Muzeal Naţional "Moldova" participă în cadrul acestui proiect, "Young art(ist)s refreshing heritage sites and legends", coordonat de Združenje Zgodovinskih Mest Slovenije (Asociaţia Oraşelor Istorice din Slovenia), din Škofja Loka, Slovenia, în calitate de partener. Alături de instituţia ieşeană se regăsesc Fundacion Universitaria San Antonio, din Murcia, Spania, Turun Ammattikorkeakoulou Oy (Turun), din Turun, Finlanda, "Culture Hub Croatia" Platforma za edukaciju, din Split, Croaţia, la proiectul "Young art(ist)s refreshing heritage sites and legends", coordonat de Združenje Zgodovinskih Mest Slovenije (Asociaţia Oraşelor Istorice din Slovenia), din Škofja Loka, Slovenia.

Proiectul are o durată de implementare de doi ani, acoperind intervalul octombrie 2020 – septembrie 2022.

Artiştii eligibili pentru acest proiect trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, să fie student, proaspăt absolvent sau într-o primă fază a carierei artistice, să fie activ în domeniul artelor, inclusiv noilor media, să fie interesat de patrimoniul cultural şi să dorească să se implice în procese de creaţie sau muncă interdisciplinară şi colaborativă. De asemenea, se cer cunoştinţe temeinice de limba engleză. Cei interesaţi pot trimite până pe 10 februarie un CV, portofoliu şi o scrisoare de intenţie pe adresa de email coralia.costas@palatulculturii.ro. Candidaţii selectaţi vor fi anunţaţi cel târziu pe data de 1 martie. 

Comentarii