Armata rusă trece printr-o „criză psihologică”, afirmă serviciile secrete britanice

miercuri, 11 octombrie 2023, 16:50
1 MIN
 Armata rusă trece printr-o „criză psihologică”, afirmă serviciile secrete britanice

Armata rusă trece printr-o "criză psihologică", afirmă serviciile de informaţii britanice în actualizarea de miercuri referitoare la războiul din Ucraina.

În decembrie 2022, psihologii ruşi identificaseră deja aproximativ 100.000 de soldaţi care sufereau de stres post-traumatic. Este "un bilanţ care este fără îndoială mai mare astăzi, având în vedere incapacitatea armatei ruse de a permite o rotaţie suficientă şi un timp de recuperare suficient departe de câmpul de luptă", scrie Ministerul britanic al Apărării pe X.

"Problema" a fost ridicată în mai multe rânduri, continuă agenţia de informaţii, asigurând că noi date au documentat trimiterea pe front a unor soldaţi "inapţi pentru luptă".

Aceasta a fost o problemă evidenţiată de mai mulţi comandanţi, inclusiv de fostul general-maior al Armatei 58 Combinate Ivan Popov, care a fost eliberat de la comandă în iulie 2023, menţionează Ministerul britanic al Apărării.

"Cu această lipsă de grijă pentru sănătatea mintală a soldaţilor, eficacitatea de luptă a Rusiei va continua să funcţioneze sub nivelul optim", prognozează spionajul militar britanic.

Bloggerul militar rus Vladimir Romanov a avertizat asupra aceluiaşi tip de problemă pe canalul său Telegram, împărtăşind mesaje de la soldaţi cu probleme aflaţi în regiunea Herson. Lipsa focului de contrabaterie "afectează grav moralul băieţilor; trebuie făcut ceva urgent", a scris Romanov.

Comentarii