De Business

Punem punctul pe știi

Comunicat de presă

Asociația Grupul de Acțiune Locală Ștefan cel Mare a organizat sâmbătă o Serbare Câmpenească

miercuri, 19 iunie 2019, 01:50
2 MIN

Asociația Grupul de Acțiune Locală Ștefan cel Mare a organizat sâmbătă, 15 iunie 2019, începând cu ora 11.00, o  Serbare  Câmpenească,  o întâlnire publică menită a da seamă despre realizările acesteia în urma implementării Strategiei de Dezvoltare Locală 2014 – 2020. Strategie pentru care GAL Ștefan cel Mare a avut la dispoziție, începând cu anul 2017, un buget de 2.050.025 Euro pentru proiecte venite din teritoriul său.

GAL Ștefan cel Mare se situează în regiunea de nord-est a țării, respectiv în partea de sud-est a județului Iași și partea de nord a județului Vaslui și este format din 14 unități administrativ-teritoriale, respectiv comunele: Aroneanu, Golăiești, Ungheni, Țuțora, Prisăcani, Comarna, Costuleni, Dobrovăț și Ciortești  din județul Iași, alături de comunele Codăești, Tăcuta, Rebricea, Dănești și orașul  Negrești din județul  Vaslui.

Strategia de Dezvoltare Locală a GAL :tefan cel Mare a alocat bugete pentru următoarele măsuri de intervenție:

La  Serbare  au fost aduse și prezentate o mare parte din  roadele  muncii GAL, respectiv utilaje achiziționate de solicitanții publici, dar și de cei din mediul antreprenorial privat: au fost expuse autogredere, buldoexcavatoare, tractoare, mașini de intervenție în caz de incendiu, microbuze, camioane și mașini de asistență tehnică.

A fost un moment de aniversare ce a a adus din nou împreună consilieri locali, primari din cele 14 localități componente, fermieri, apicultori, antreprenori, tineri, vârstnici și copii. Ne-am bucurat și de participarea și intervenția reprezentanților instituțiilor publice care au un cuvânt de spus în ceea ce privește dezvoltarea rurală: dl. Maricel Popa – Președintele Consiliului Județean Iași, dl. Ciprian Trifan – Vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, consilieri județeni, deputați și reprezentanți ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

O zi de bilanț pentru GAL Ștefan cel Mare, prilej de bucurie și sărbătoare pentru oamenii din comunitățile noastre locale! Muzică și bucate tradiționale, voie bună și implicare pentru viitorul comunităților rurale din Moldova !!

Comentarii