Asociaţiile civice care promovează construirea Autostrăzii A8 cer o întrevedere oficială cu premierul

marți, 13 august 2019, 14:15
2 MIN
 Asociaţiile civice care promovează construirea Autostrăzii A8 cer o întrevedere oficială cu premierul

Asociaţiile civice care promovează construirea Autostrăzii A8/Unirii solicită o întrebedere oficială cu premierul Viorica Dăncilă.

„Doamnă Prim-Ministru, Membrii asociaţiilor civice din Moldova – Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Moldova vrea Autostradă şi Împreună pentru A8 – s-au întâlnit cu dumneavoastră la Palatul Victora, în ziua de 8 februarie 2019. Tema principală de interes era una binecunoscută: situaţia infrastructurii din regiunea noastră, în principal realizarea Autostrăzii A8/Unirii, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, pentru care există şi o lege (291/2018), votată cu o largă majoritate de Parlamentul României.

În urmă cu trei săptămâni v-am adresat o scrisoare deschisă în legătură cu ignorarea acestei autostrăzi. Reamintim că această autostradă este vitală pentru regiunea noastră, pentru ieşirea din izolare, pentru dezvoltare şi pentru crearea de locuri de muncă menite a-i menţine acasă pe moldovenii care de ani buni sunt într-un adevărat exod spre alte zone ale României, dar mai ales spre Europa Occidentală.

 V-am solicitat atunci o nouă întrevedere pentru a vă prezenta în mod detaliat de ce este importantă această autostradă pentru noi, pentru locuitorii Moldovei ocolite în mod sistematic de marile investiţii de infrastructură.

Având în vedere că vineri, 16 august 2019, veţi fi prezentă la Iaşi, dorim să avem o întâlnire pe aceeaşi bază de colaborare. Credem că veţi fi de acord cu noi că interesele Moldovei nu mai pof fi ignorate fără asumarea tuturor riscurilor politice şi sociale care decurg de aici.

Vă mulţumim anticipat pentru răspunsul favorabil.

 

Semnează asociaţiile:

Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (Dorin Dobrincu, tel. 0724586106)

Moldova vrea Autostradă (Flaviu Manea, tel. 0740311669)

Împreună pentru A8 (Ionel Apostol, tel. 0735174081)”, se arată în scrisoarea remisă presei.

 

Comentarii