Atac (inutil) la obiectivul CR 7

vineri, 21 septembrie 2018, 01:43
2 MIN
 Atac (inutil) la obiectivul CR 7

 

La debutul său în Liga Campionilor pentru Juventus, Cristiano Ronaldo a fost eliminat în meciul cu Valencia, dar echipa sa a câştigat. Senzaţie la Manchester: City a fost învinsă de Olympique Lyon

Surpriza cea mare a zilei de miercuri în Liga Campionilor a fost desigur victoria francezilor de la Olympique Lyon pe terenul campioanei Angliei, Manchester City, echipă pe care mulţi fani ai Premier League o consideră drept mare favorită la câştigarea trofeului. Însă cel mai comentat eveniment s-a petrecut la meciul FC Valencia – Juventus Torino, care, în viziunea tifosilor torinezi ar fi trebuit să consfinţească debutul strălucit al lui Cristiano Ronaldo la echipa “bianco-nera”. Însă evenimentul comentat la acest meci a fost taman eliminarea lui Cristiano în min.29, el primind cartonaşul roşu direct, pentru un fault la Jeison Murillo. O decizie considerată de foarte multă lume drept excesivă. Chiar şi în zece oameni, juventinii s-au impus cu 2-0, din două lovituri de pedeapsă transformate de bosniacul Miralem Pjanic, gazdele ratând o astfel de lovitură în timpul adiţionalk, prin Parejo.  "Singurul lucru pe care îl pot spune este că sistemul VAR l-ar fi putut ajuta pe arbitru să ia decizia corectă. Să joci 10 contra 11 în Liga Campionilor pentru un astfel de incident este dezamăgitor. Am fost aproape să pierdem meciul şi vor fi şi privaţi de Ronaldo în următoarele partide", a spus tehnicianul echipei Juventus, Massimiliano Allegri. Revenind la isprava “cetăţenilor” din Manchester, echipa antrenată de Josep Guardiola a dominat la toate capitolele, dar nu a fost sufiecient pentru a debuta cu dreptul. Din cele trei şuturi expediate pe spaţiul porţii, francezii au reuşit să fructifice două, în timp ce trupa lui Guardiola marcat o singură dată, când Lyon conducea cu 2-0. Înfrângerea a făcut ca City să devină prima echipă din Anglia care ajunge la patru înfrângeri consecutive în Liga Campionilor. Precedentele trei au fost în optimile ediţiei trecute (1-2, acasă, cu Basel) şi în sferturi (0-3 şi 1-2 cu Liverpool).

 

Rezultate, marcatori

Grupa E: Ajax Amsterdam – AEK Atena 3-0. Tagliafico (’46, ’80), van de Beek (’77); Benfica Lisabona – Bayern München 0-2. Lewandowski (’10), Sanches (’54).

Grupa F: Şahtar  Doneţk – Hoffenheim 2-2. Ismaly (’27), Maycon (’81) / Grillitsch (‘6), Nordveit (’38); Manchester City – Olympique Lyon 1-2. Bernardo Silva (’67) / Cornet (’26), Fekir (’43).

Grupa G: Viktoria Plzen – ŢSKA Moscova 2-2. Krmencik (’29, ’41) / Cialov (’49), Vlasic (‘90^5 – penalty); Real Madrid – AS Roma 3-0. Isco (’45), Bale (’58), M. Diaz (‘90^2).

Grupa H: Valencia – Juventus 0-2. Pjanic (’45, ’51 – ambele din penalty); Young Boys Berna – Manchester United 0-3. Pogba (’35, ’44 – penalty), Martial (’66).

Comentarii