Atelier pentru copii la Palatul Culturii. Pot învăța despre sistemele de iluminat

marți, 11 ianuarie 2022, 13:10
1 MIN
 Atelier pentru copii la Palatul Culturii. Pot învăța despre sistemele de iluminat

Palatul Culturii va fi şi în acest an gazda Atelierelor DICE destinate copiilor, cei mici având ocazia ca la început de an să participe la atelierul „Ecleraj. Obiecte şi sisteme de iluminat, din Preistorie până în Epoca Modernă”, activităţi legate de expoziţia cu acelaşi titlu din cadrul Muzeului de Istorie a Moldovei.

„Propusă publicului, în perioada 11 ianuarie – 1 mai 2022, în contextul proiectului expoziţional cu acelaşi nume, derulat de Muzeul de Istorie a Moldovei, această activitate educaţională îi va imersa pe participanţi într-un context muzeal menit să le prezinte un vast şi vechi domeniu: iluminatul artificial. Produse rezultate din activităţile agro-pastorale, aşa cum erau ceara şi seul, dar şi alte elemente pe care natura le-a oferit omului vor putea fi înţelese prin această incursiune teoretică, dar şi practică, deoarece vizita ghidată în expoziţie va fi urmată de decorarea unui sfşenic din material ceramic, în Sala de Educaţie Muzeală, în strânsă legătură cu informaţiile primite în expoziţie”, explică reprezentanţii Palatului Culturii.

Atelierul durează aproximativ 90 de minute şi pot participa maximum 10 persoane. Preţul unui bilet de participare este de 20 de lei, organizatorii subliniind că vor fi respectate toate normele sanitare în vigoare aplicabile în instituţiile publice.

Programările se pot face la numărul de telefon 0232.275.979, interior 116, prin mesaj privat pe pagina Atelierele DICE, sau pe email la adresa ateliereledice@palatulculturii.ro.

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educaţie muzeală derulat de Secţia Relaţii Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii