ATENȚIE! A reapărut la Iași metoda de înșelăciune cu oale și cuțite Zepter

vineri, 01 noiembrie 2019, 10:55
2 MIN
 ATENȚIE! A reapărut la Iași metoda de înșelăciune cu oale și cuțite Zepter

La Iași a reapărut o metodă de înșelăciune cu oale și cuțite, iar fenomentul pare să ia amploare. Este important să fie informați oamenii, mai ales cei vârstnici, care cad ușor în plasa escrocilor care le vorbesc frumos.

O anumită persoană pretinde că este un străin venit la un târg în Iași pentru a vinde oale și cuțite. Persoana respectivă merge în parcări și îi abordează pe șoferii și pasagerii mașinilor cu numere din alte județe, spunându-le că ar dori să scape de marfa rămasă pentru a nu o declara la vamă.

Escrocul le spune oamenilor la început că le-ar da și gratis obiectele respective, apoi le arată prețul lor dintr-un catalog – oale de 1.000 – 2000 euro. Dacă atrage atenția potențialilor clienți, le spune că aceștia ar putea veni ei singuri cu o ofertă de preț, prezentându-le și tacâmuri.

Așa ceva s-a petrecut în parcările supermarket-urilor, dar chiar și în centru, în parcarea Hotelului Unirea. La Unirea, escrocul a reușit să obțină 200 de euro pentru oale și 100 lei pentru cuțite, valoarea maximă totală fiind de 150 euro.

Indivizii care își păcălesc victimele cunosc tehnici de manipulare și reușesc să le pună întrebări potrivite și să le ofere informații suficiente pentru a atinge rezultatul scontat.

Comentarii