Atenţie la miei, să nu fie Grivei!

marți, 27 aprilie 2021, 13:07
2 MIN

* Ecourile sărbătorii de Florii încă nu s-au stins: un plic ajuns din greşeală în mâinile domnului Marian Avarie i-a arătat albastru pe alb că vecinul său de la etajul inferior, Benone Sacâz, se mai numeşte şi Ghiocel. Deoarece Ghiocel n-a dat niciodată nimic de Florii, Marian a decis ca în acest an să-i facă o surpriză şi să-i umple casa de flori, aşa că a lăsat, din greşeală, un robinet deschis. El aşteaptă ca florile de mucegai să apară peste cam o săptămână, depinde de vreme.

* Şi alţi români care poartă nume inspirate din lumea vegetală au ajuns dispreţuiţi de cunoscuţii lor: este cazul domnului Anton Burete, care n-a dat nici el nimic de Florii, deşi numele de Burete defineşte o ciupercă, deci o vegetală. El spune că nu are vreo legătură cu marea sărbătoare şi că, de fapt, Burete a fost poreclit, cu decenii în urmă, bunicul său, tapiţer, care umplea saltelele cu burete la fabrica de mobilă şi care şi-a schimbat, astfel, porecla în renume, apoi în nume.

* Sărbătoarea de Florii a fost întâmpinată de patronii mai multor magazine cu oferte şi reduceri de preţuri la unele produse oarecum tematice. Au fost ieftinite, de pildă, seminţele de floarea-soarelui, floricelele de porumb, salamul "Florin" (numit aşa de un patron de abator îndrăgostit de manele), vinul dulce de tip "Florio", precum şi, în farmacii, toate produsele care protejează flora intestinală.

* Au trecut Floriile, deci ne aflăm în Săptămâna Mare, pe ultima sută de metri înainte de Paşti; cei care nu s-au preocupat din timp încă mai au vreme să cumpere miei, cu condiţia să caşte bine ochii, fiindcă escrocii de-abia aşteaptă! Nişte inspectori porniţi în control au descoperit ieri un cetăţean care vindea miei fără corniţe; suspectul le-a explicat că e miel de un soi nou, care ţine corniţele pe interior şi le scoate doar când îi cânţi "Miel-miel, codobel!". În apropiere, pe un tăpşan, alţi suspecţi organizau lupte clandestine de miei, care mârâiau şi se încleştau pe viaţă şi pe moarte; tot acolo, mai mulţi miei vii, brumării, au săpat din lesă şi au fugit după o pisică, să o sfâşie.

* Ciobănaşul Moldovean Gigel a venit la oraş să vândă nişte miei vii, dar a aflat de la un cunoscut cât costă în magazinele cu animale de companie anumite rase de câini nostimi, cu părul creţ, aşa că a încheiat rapid afacerea; cu banii obţinuţi şi-a permis să se cazeze la un hotel de lux şi să ceară bere la pet în cameră.

Comentarii