Au fost reintroduse trenurile directe Iaşi-Timişoara

marți, 31 august 2021, 01:50
2 MIN
 Au fost reintroduse trenurile directe Iaşi-Timişoara

Anulate sau cu traseul scurtat până la Cluj-Napoca, trenurile interregio de noapte Iaşi-Timişoara au fost restabilite între cele două puncte iniţiale. 

Mai mult decât atât, potrivit orarului afişat pe pagina de internet bilete.cfrcalatori.ro, perechea de trenuri IRN 1837/1838 circulă şi în weekend. Până la sistarea care a intrat în vigoare pe 20, respectiv 21 august, cele două trenuri – care fac aproximativ 16 ore pe drum – plecau în cursă în 6 din cele 7 zile ale săptămânii.

CITITI SI: De ce nu există niciun loc liber în trenul de la Iași ce va fi scos din lipsă de călători?

De asemenea, perechea de trenuri IRN 1765/1766, care pleacă la amiază de la Iaşi, respectiv de la Timişoara, a fost repusă pe traseul complet. Cu zece zile în urmă, CFR Călători stabilise că va fi acoperită doar distanţa de la Iaşi la Cluj-Napoca.

CITITI SI: Bătaie de joc la CFR. Trenuri importante, de cursă lungă, anulate la Iași fără anunț

"În contextul cererii mai reduse de trafic la anumite ore şi pe anumite relaţii de călătorie din această perioadă, în vederea utilizării eficiente a resurselor, trenurile de călători IR 1837 şi IR 1838 pe ruta Iaşi – Timişoara vor avea temporar circulaţia suspendată începând cu data de 20 august 2021", a fost răspunsul pe care l-am obţinut de la companie la acel moment. Repunerea garniturilor menţionate pe traseul iniţial a fost făcută, la fel ca suspendarea lor, fără un anunţ prealabil.

Comentarii