Au început înscrierile pentru admiterea la UMF: exclusiv online până pe 17 iulie, 1353 de locuri

joi, 02 iunie 2022, 20:11
2 MIN
 Au început înscrierile pentru admiterea la UMF: exclusiv online până pe 17 iulie, 1353 de locuri

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a deschis înscrierile pentru concursul de admitere care va avea loc în data de 24 iulie. 

De la începutul acestei luni, cei care doresc să devină medici, farmacişti, dentişti, kinetoterapeuţi sau alte specializări derivate din cele patru facultăţi ale UMF-ului îşi pot depune dosarele exclusiv online, pe platforma pusă la dispoziţie de către instituţia de învăţământ superior. Acesta este unul dintre elementele păstrate de către universitate din adaptarea activităţii cauzată de pandemie. Înscrierile tinerilor vor continua până la data de 17 iulie. Şi anul acesta, la UMF există opţiunea pentru candidaţi să opteze pentru mai multe programe, care au criterii de admitere similare. Astfel, dacă aceştia nu sunt admişi la prima lor variantă, pot să fie repartizaţi mai departe, în funcţie de locurile disponibile, criteriul calculat fiind bazat pe media de la examenul scris de tip test grilă. Pentru admiterea de anul acesta, UMF a pregătit un număr de 820 de locuri la buget şi 533 de locuri cu taxă în lei.

Pentru buget, la specializarea Medicină Generală sunt pregătite 325 de locuri, la specializarea Asistenţă Medicală Generală sunt 70 de locuri, la Nutriţie şi Dietetică – 14 locuri, la Medicină dentară – 104 locuri, la Tehnică dentară – 37 de locuri, la Asistenţă de profilaxie stomatologică – 12 locuri, la Farmacie – 77 de locuri, la Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetică – 25 locuri, la Bioinginerie – 78 de locuri, iar la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare – 79 de locuri. UMF demarează şi admiterea pentru studenţii internaţionali, fiind 635 de locuri pe cont propriu valutar, unde taxele sunt de 7.500 de euro pe an. Aici, UMF a distribuit 200 de locuri pentru liniile cu predare în limba engleză la Medicină, 70 la Medicină Dentară şi 45 la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare. La limba franceză sunt 150 de locuri la Medicină şi 100 la Medicină Dentară. 

Comentarii