Bărbat strivit în mijlocul şoselei de o maşină

Audieri ale șoferilor în miez de noapte după ce s-a găsit cadavrul unui bărbat pe șosea

vineri, 20 decembrie 2019, 02:59
3 MIN
 Audieri ale șoferilor în miez de noapte după ce s-a găsit cadavrul unui bărbat pe șosea

Șoferul a fost identificat după mai multe ore în care au fost interogaţi mai mulţi conducători auto. „L-am văzut târziu întins pe drum. Am simţit cum am trecut peste el, apoi mi-am continuat drumul. Nu am oprit. Nu aveam viteză, doar vreo 50 – 60 km/h. Nu ştiu cine este persoana decedată“, a spus Cornel Donose.

Noapte de coşmar pe şoselele din judeţul Iaşi. Miercuri seara, un apel prin 112 anunţa că în localitatea Dobrovăţ a fost găsit corpul unui bărbat, cu capul strivit, pe mijlocul şoselei care duce spre satul Ruşi. O ambulanţă a mers la locul respectiv, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru victimă, Ioan Musetaţă, de 61 de ani, decât să constate decesul. Poliţiştii din Dobrovăţ au sunat imediat la Serviciul Rutier Iaşi, bănuind că un autoturism a trecut peste corpul bărbatului, apoi a fugit de la faţa locului.

La faţa locului au mers criminalişti, cât şi poliţişti de la Serviciul Rutier Iaşi şi Biroul Drumuri Naţionale şi Europene (BDNE) care au alcătuit două echipe de căutări. Aceştia au căutat în primă fază camere de supraveghere aflate pe strada respectivă, aceştia găsind una la un localnic. Camera video a surprins trei autoturisme pe strada respectivă, în jurul orei decesului pietonului: un tractor, o Dacia Solenza şi o autoutilitară Volkswagen, ale căror numere de înmatriculare au fost imediat introduse în baza de date a poliţiei.

Primul găsit a fost tractorul, poliţiştii mergând direct la proprietar acasă şi au examinat vehiculul. Proprietarul acestuia nu se afla sub influenţa alcoolului şi a ridicat din umeri, el declarând că nu a observat nimic pe drum.

Poliţiştii au găsit imediat şi autoturismul Dacia Solenza, pe care l-au ridicat şi apoi transportat la un service din localitate. Timp de o oră, şoferul a fost audiat pe rând de către mai mulţi poliţişti, declaraţiile acestuia fiind contradictorii. Suspiciunile asupra lui au fost mai mari după ce criminaliştii au găsit câteva fire de păr pe o roată a autoturismului.

În jurul orei 1, oamenii legii au mers la proprietarul autotutilitarei. Acesta a ieşit din casă ridicând din umeri. „Eu am fost pe drumul respectiv, la o cunoştinţă. M-am întors acasă, nu am observat nimic pe drum“, a spus şoferul Cornel Donose, ridicând din umeri.

Poliţiştii criminalişti au căutat urme umane pe roţile din faţă şi între timp, unul dintre poliţişti, Adrian Ciopraga, l-a luat deoparte pe Donose, apoi după un minut de conversaţie, a revenit cu şoferul, care a recunoscut tot. „L-am văzut târziu întins pe drum. Am simţit cum am trecut peste el, apoi mi-am continuat drumul. Nu am oprit. Nu aveam viteză, doar vreo 50 – 60 km/h. Nu ştiu cine este persoana decedată“, a spus Donose.

Acesta este cercetat penal pentru infracţiunile de părăsirea locului accidentului şi ucidere din culpă. Donose nu se afla sub influenţa alcoolului, iar dacă nu pleca de la locul tragediei, nu putea fi acuzat de nicio infracţiune.

Comentarii