Aur înecat în lacrimi

marți, 04 septembrie 2018, 01:43
2 MIN
 Aur înecat în lacrimi

 

Vlad Simionescu s-a impus în Cupa Europeană de la Bratislava, însă nu va participa la Campionatul Mondial de judo

Vlad Simionescu trece din nou prin momente dificile. Sportivul care a ratat multe competiţii din cauza accidentărilor grave pe care le-a suferit de-a lungul carierei nu a primit permisiunea de a participa la Campionatul Mondial, care va avea loc la Baku, în Azerbaijan, în această lună. “Mi s-a spus că nu merit acest lucru, deşi sunt cel mai bine clasat sportiv român la masculin, locul 34 mondial. Nici măcar pe banii mei nu mi se dă voie să particip! Am un gust amar în urma acestei decizii” a spus Simionescu, care a primit din partea Federaţiei Române de Judo motivaţia că nu se pregăteşte centralizat cu lotul naţional, ci preferă să se antreneze acasă, la Iaşi, cu Costel Năftică.

Interesant este faptul că anunţul a fost făcut imediat după ce supergreul ieşean a obţinut un rezultat foarte bun, medalia de aur la Cupa Europeană de la Bratislava. “Am disputat patru meciuri, pe toate câştigăndu-le prin ippon. I-am învins pe polonezul Przemyslaw Szuta, croatul Ivan Covic, austriacul Daniel Allerstrofer şi în finală pe rusul Aslan Dzhioev. Din păcate, în loc să savurez succesul, am plâns de ciudă după competiţie. Mă simt în formă, cred că puteam face o figură frumoasă la Mondiale”.

Vlad Simionescu are 28 de ani şi a participat la Olimpiada de la Londra, din 2012, ratând-o pe cea de la Rio, din cauza unei accidentări. Judoka ieşean are şanse de a se califica la Jocurile Olimpice din 2020, care vor avea loc la Tokyo.

Comentarii