Autobaza lui Simeone

joi, 07 aprilie 2022, 01:43
3 MIN
 Autobaza lui Simeone

 

Atletico Madrid a practicat la Manchester un joc ultradefensiv, dar n-a putut evita înfrângerea cu 0-1 în faţa „cetăţenilor” .Liverpool este la un pas în semifinalele Ligii Campionilor

Manchester City a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formaţia Atletico Madrid, în manşa I a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. După o primă repriză fără niciun şut pe spaţiul ambelor porţi, diferenţa fost făcută de golul marcate de belgianul Kevin De Bruyne (70), cu un şut din unghi. Phil Foden a furnizat o pasă de mare calitate, la doar câteva zeci de secunde de la intrarea sa pe gazon. De Bruyne a marcat la meciul său cu numărul 50 în Champions League pentru City, având în total 76 de prezenţe. Atletico nu a reuşit să îşi creeze nicio ocazie periculoasă, în ciuda schimbărilor ofensive făcute de Simeone după o oră de joc.

Savic a fost unul dintre stâlpii apărării madrilene, blocând şuturile lui Guendogan şi De Bruyne, portarul sloven Jan Oblak a apărat şutul trimis de belgianul De Bruyne din lovitură liberă, iar Laporte a trimis peste poartă cu capul în urma unui corner, Arbitrul român Istvan Kovacs s-a achitat bine de misiune, în ciuda unui final destul de tensionat, în care a fost nevoit să arate patru cartonaşe galbene. El a avut câteva momente tensionate de gestionat, dar s-a descurcat bine şi nu a fost în prim-plan în niciun moment. După mai mult de o oră în care nu a arătat niciun cartonaş galben, Kovacs a împărţit corect mai multe avertismente, pentru a linişti spiritele într-un final încins. La final, antrenorul gazdelor, Pep Guardiola a ironizat stilul de joc al oponentului său, Diego Simeone: „A fost un meci dificil împotriva unui adversar puternic, care a jucat 5-5-0. Era greu să găseşti spaţii. Am avut răbdare, dar nu am atacat în ritmul potrivit. Din fericire, am marcat. Este un rezultat bun, am fi putut marca un al doilea gol dar 1-0 sau 2-0 nu ar fi schimbat prea mult lucrurile înainte de a merge la Madrid” a declarat Guardiola, „Este un rezultat slab pentru că am pierdut cu 1-0 când noi voiam să câştigăm. oi am jucat cu armele noatre. A fost un efort colectiv masiv. În repriza secundă, am fi putut probabil ataca mai bine la câteva contraatacuri. Am suferit, vom merge la Madrid şi va fi la fel pentru că ei vor juca la fel, iar noi ne vom folosi în continuare armele noastre pentru a ne califica”, a fost răspunsul lui „Cholo”Simeone.

În celălalt meci disputat marţi, FC Liverpool a învins la Lisabona pe Benfica, scor 3-1 (0-2). Au marcat Konaté ('17), Mané ('35) şi L.Diaz ('87), respectiv, Nuñez ('49). Partidele retur vor avea loc la 13 aprilie.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii