Autobuz Mercedes 100% electric prezentat azi ieşenilor pe Pietonal

marți, 05 noiembrie 2019, 02:58
1 MIN
 Autobuz Mercedes 100% electric prezentat azi ieşenilor pe Pietonal

Un producător din industria auto va prezenta astăzi la Iaşi un autobuz 100% electric. Este vorba despre primul autobuz complet electric dezvoltat şi fabricat în Germania de către Daimler AG. Mercedes-Benz eCitaro este produs pe aceeaşi linie de producţie ca toate celelalte autobuze urbane, la fabrica din Mannheim.

„Pentru a veni în întâmpinarea diferitelor nevoi ale operatorilor de transport, a fost dezvoltată special pentru eCitaro o structură modulară a bateriilor. Astfel, echiparea standard include patru baterii Lithium-ion amplasate în partea din spate a autobuzului. Pot fi adăugate module adiţionale de până la zece baterii pe plafonul autovehiculului. Bateriile au o capacitate de până la 350 kWh şi sunt răcite la temperatura ideală pentru a maximiza durata de viaţă“, se arată într-un comunicat al Primăriei Iaşi, instituţia fiind partener în evenimentul de prezentare de astăzi.

Capacitatea de transport a eCitaro este de circa 88 de pasageri.

Deocamdată, acest tip de autobuz circulă de câteva luni în mai multe oraşe din Germania precum Berlin, Hamburg, Heidelberg şi Hanovra.

Autobuzul va fi prezentat publicului larg astăzi, cu începere de la ora 11.00, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Comentarii