Autoturisme burdușite cu sute de pachete de ţigări de contrabandă în jurul piețelor din Iași

joi, 02 august 2018, 11:07
2 MIN

Poliţiştii de frontieră încearcă să se lupte cu mafia ţigărilor de contrabandă din jurul marilor pieţe din municipiul Iaşi.

În urma unei razii efectuate în jurul pieţelor din CUG şI Nicolina, poliţiştii de frontieră ieşeni au găsit în două autoturisme sute de pachete cu ţigări de contrabandă. Cantitatea de ţigări tocmai fusese cumpărată de la contrabandiştii din cele două pieţe.

Poliţiştii Biroului de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şI Infracţionalităţii Transfrontaliere şi de la Compartimentul Sprijin Operativ au oprit în zona pieţei Nicolina un Audi A4 condus de către un cetăţean român, Ionel C. de 34 de ani, din Bistriţa Năsăud. La controlul autoturismului, poliţiştii au observant pe bancheta din spate o cutie voluminoasă şI două genţI. De asemenea, în portbagajul maşinii au fost găsite mai multe cutii pline, iar şoferul a declarat că în ele sunt ţigări din Republica Moldova cumpărate din piaţa Nicolina cu preţul de 5.000 lei. În urma numărătorii, poliţiştii au găsit 24.800 de ţigarete în valoare de 13.119 lei. Maşina şi ţigările au fost confiscate.

În aceeaşI zi, după o oră şi jumătate au tras pe dreapta un alt autoturism Audi A6, condus de către Ion G., de 35 de ani, din Republica Moldova. În spatele acestui autoturism se afla un alt autoturism Suzuky Wago, condus de către cetăţeanul G.D. de 69 ani,din judeţ. În autoturismul Audi au fost găsite o cutie de carton şI un sac de plastic care conţinea 750 de ţigarete.

“Cetăţeanul moldovean a declarat că a achiziţionat ţigaretele din zona unei pieţe agroalimentare din municipiul IaşI de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte plătindu-i suma de 4.300 lei şi pe care intenţiona să i le vândă lui G.D. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări. Au confiscate cantitatea totală de ţigarete în valoare de 7.950 lei şi autoturismul marca Audi în valoare de 18.520 lei”, au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii