Avertisment al liberalilor ieşeni privind bufetul deschis în Sala Tronului

joi, 17 ianuarie 2019, 02:50
1 MIN
 Avertisment al liberalilor ieşeni privind bufetul deschis în Sala Tronului

Vocea încă unui ieşean atrage atenţia asupra „jignirii aduse poporului român“ prin organizarea unui dineu în Sala Tronului de la Palatul Regal, acum Muzeul de Artă al României.

Senatoarea Iulia Scântei i-a cerut preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să nu transforme, pentru a treia oară, sala încoronării Regelui şi locul unde s-a aflat catafalcul fostului suveran în sală de mese.

„Domnule Preşedinte, în anul 2011 aţi fost unul dintre artizanii sesiunii solemne care l-a readus pe Regele Mihai I în Parlamentul României, după anii grei de exil. După 1990, aţi fost alături de Rege şi de Familia Regală, spunând unei lumi întregi că aceste gesturi se datorează unei «atitudini de recunoştinţă şi de respect faţă de Rege şi faţă de instituţia monarhică», faţă de «contribuţia lor istorică deosebită». În 16 decembrie 2017, în Sala Tronului, aţi adus un ultim omagiu la catafalcul Regelui şi aţi participat la funeraliile regale alături de înalţi reprezentanţi ai Caselor Regale din Europa şi din lume“, a afirmat Iulia Scântei într-o scrisoare în care îi cere preşedintelui Senatului să nu deschidă seria reuniunilor parlamentare cu „un nou sacrilegiu“.

Dineul este programat pentru acest weekend. Un alt liberal ieşean, Liviu Brătescu, a contestat vehement, dar în van, transformarea aceleiaşi săli în „bufet“ săptămâna trecută, la ceremonia de preluare a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Comentarii