Avocat din Iaşi condamnat pentru ameninţare

sâmbătă, 10 februarie 2018, 02:50
2 MIN
 Avocat din Iaşi condamnat pentru ameninţare

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare un avocat din Iaşi deferit justiţiei pentru ameninţare. Laurian Octavian Chicet va trebui să plătească şi daune morale de 3.000 de lei victimei sale, au mai decis judecătorii ieşeni. 

Decizia nu este definitivă. Avocatul a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi fiind acuzat că, la data de 20.02.2017, a ameninţat-o cu moartea pe persoana vătămată Irina Azoicăi, spunându-i de mai multe ori că o va ucide, că îi va tăia gâtul, că o va călca cu maşina. În acest mod, au arătat procurorii, avocatul i-a cauzat femeii o temere puternică din cauza căreia victima a suferit o depresie. „Ameninţările cu moartea pe care i le-a adresat inculpatul Chicet Octavian Laurian i-au produs o stare puternică de temere persoanei vătămate, care a fost convinsă că inculpatul îşi poate pune oricând în practică ameninţările“, au mai spus anchetatorii.

„Din această cauză, după data de 20.02.2017, persoana vătămată Azoicăi Iri­na a ieşit din casă doar pentru a merge la serviciu, la autorităţiile judiciare, la medic, la psiholog sau la avocat, s-a temut atunci când mergea pe stradă, aşteptându-se ca inculpatul să nu apară pe neaşteptate şi să o ucidă sau să plătească alte persoane care să o omoare, i-a cerut unei vecine să verifice dacă inculpatul nu este în jurul blocului ei atunci când trebuia să revină de la serviciu, a slăbit şi suferă de depresie generalizată“, au precizat procurorii. 

 

 

 

Comentarii