De Business

Punem punctul pe știi

Bancă faimoasă în care angajații dorm doar 4 ore. Condiții inumane de lucru

marți, 25 mai 2021, 09:58
1 MIN
 Bancă faimoasă în care angajații dorm doar 4 ore. Condiții inumane de lucru

Angajații de la Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din lume, descriu ca inumane condițiile de muncă, cu un program care poate ajunge și la 120 de ore pe săptămână. Ei speră să beneficieze de un program de numai 80 de ore pe săptămână.

 

Bancherii juniori de la Goldman Sachs susțin că au condiții de muncă inumane, care nu le mai lasă timp nici măcar pentru a mânca sau face duș, arată un sondaj intern citat de Business Insider.

Sondajul cu 24 de întrebări prezintă o imagine brutală a epuizării, privării de somn și scăderii sănătății mentale și fizice în rândul celor mai bancherilor juniori ai Goldman Sachs.

Analiștii au spus că au lucrat în medie 98 de ore pe săptămână de la începutul anului 2021 și au dormit în medie cinci ore pe noapte. Toți respondenții au spus că orele lor de lucru le-au afectat negativ relațiile cu familia și prietenii.„Au existat momente în care nu mănâncam, nu făceam duș sau nu făceam altceva decât să lucrez de dimineață până după miezul nopții”, a spus un analist.

Pe o scară de la 1 la 10, respondenții și-au evaluat sănătatea mintală ca fiind 2,8 și bunăstarea fizică ca 2,1, comparativ cu 8,8 și respectiv 9,0, înainte de a începe munca la Goldman.

Mai mult, pe stirileprotv

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii