Banii lui nea Surzilă nu mai ung şi voturile

miercuri, 03 octombrie 2018, 01:50
3 MIN
 Banii lui nea Surzilă nu mai ung şi voturile

Ca să nu treacă săptămâna fără să spunem şi noi vreo observaţiune despre alegerile pe muniţip de la partidoiul ieşean, haideţi repejor să ne achităm azi de această obligaţiune jurnalistică! 

Aşadar, cu voia dumneavoastră ultima observaţiune pe listă (că prima o să v-o spunem olecuţă mai jos) ar fi aceea că Surzilă, cu tot sprijinul cu care îl păcălesc declarativ unul sau altul dintre lingăuţii lui, şi cu tot bănetul pe care el îl tot pompează ca să ungă rotiţe prin partidoi, iată că n-a apucat un post de vice la filială, neobţinând suficiente voturi. Nu că asta ar fi mare brănză, să fii vice printre ceilalţi vreo 10-20 de neica nimeni, câţi or fi ei. Sfârâiala e alta, stimaţi telespectatori: fără o astfel de calitate, poţi să te şi llingi pe bot de o nouă candidatură eligibilă, pe lista de conţilieri de la alegerile viitoare. Aşa că, nene Surzilă, dacă tot au mai crescut ăia micii, iote că acuma eşti numai bun să-i iei de mânuţă, la plimbărică în părculeţul din cartier!

Un scenariu horror pentru nea Măricel?

Şi dacă tot a venit vorba de alegerile de sămbătă de la partidoi, haideţi să vă mai spunem una scurtă de acolo, aşa cum vă anunţat mai sus. Multe speculaţii s-au făcut printre membrii mai neinformaţi ai filialei, şi încă se mai fac, în legătură cu faptul că noul şef ales, O Stafie cu Cioc (sau cu Cuc, cum îi mai spun colegii), este chiar finul contracandidatului lui nea Măricel, şeful de la judeţ care acum l-a susţinut pe primul ca să îi iasă voturile. Aşadar, întrebarea pe care şi-o pun mulţi: oare O Stafie cu Cuc nu va trăda la viitoarele alegeri pentru şef pe judeţ, ca să îl impună pe naşul său (dipotatul Cât Ia, că de el era vorba)? Măricel zice, şi e-n stare să jure, că este total exclus aşa ceva. Ehehe, ia’n mai vorbiţi voi şi cu fostul sinator Cucioc, sau chiar cu fostul premare Jiji: ei, când au scăpat filiala din măini, cum au scăpat-o? Că şi ei ar fi jurat cu o zi înainte că ţin hăţurile pentru ani… Unde mai pui că dipotatul Cât Ia e tot în relaţii bune cu tătuca Cucioc, care încă ştie astfel de şulfăreli. Ei, nene Măricel, nu te speria aşa tare, că glumeam şi noi!

Cum scapi de om? Îl avansezi!

Disperarea cea mai mare a lui Dragnea pentru anul viitor, dacă-l va mai apuca în libertate, cică este aceea că va fi împins de la spate să-şi asume candidatura la preşedinţie. Cumva, ca la PCR: când voiai să scapi de cineva, îl avansai. Iar asta cică ar urma să fie metoda cea mai bună ca baronetul să scape de el fără scandal: în urma unui eşec lamentabil. Cică la partidoi oricum nimeni nu-şi mai face iluzii că se mai pot câştiga aceste alegeri, anul viitor, iar dacă tot se pierd, să fie cu folos. Asta, aşa, ca să înţelegeţi de ce Dragnea îl tot împinge în faţă pe Tăriceanu.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

 

Comentarii