Bătaia de joc de la Gara mare, oprită după articolul ZDI. Se redeschide parcarea pentru public

Sistemul de autotaxare funcţionează din nou, dar cu un alt tarif pe oră.

sâmbătă, 06 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Bătaia de joc de la Gara mare, oprită după articolul ZDI. Se redeschide parcarea pentru public

Sucursala Regională de Căi Ferate Iaşi a reacţionat imediat după articolul din ziarul nostru şi a repus în funcţiune sistemul de autotaxare al parcării din faţa Gării Mari. Aşa cum am relatat, accesul în acest spaţiu era restricţionat de câteva luni, administraţia SRCF acuzând blocarea automatelor de taxare prin folosirea altor monede decât cele de 50 de bani pantru care erau programate. Iniţial, ele au funcţionat şi cu bancnote, dar un timp au acceptat doar monede pentru achitarea taxei de 2 lei/oră până când s-au blocat cu totul.

Prin urmare, accesul călătorilor şi însoţitorilor în incinta gării putea fi făcut doar cu taxiul sau, dacă puteau să care bagajele câteva sute de metri, cu mijloacele de transport în comun care au staţii în intersecţia din faţa Gării Mari. De aici şi nemulţumirile care au ajuns inclusiv la redacţia Ziarului de Iaşi.

Ieri, barierele şi sistemul de ticketing erau funcţionale. Mai mult, instrucţiunile afişate precizează că noul tarif este de 5 lei pe oră, la fel cu cel practicat în parcările administrate de primărie în centrul oraşului. Din momentul achitării costului staţionării în parcare, proprietarul autovehiculului are 10 minute la dispoziţie ca să părăsească parcarea.

Cititi si: CFR îşi bate joc de Iaşi. Gara unui oraş de 400.000 locuitori nu are niciun loc de parcare pentru călători

În suprafaţă de aproximativ 3.000 mp, parcarea este în întregime a Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, care o şi administrează. Spaţiul a fost amenajat în perioada 2012-2014, când a fost refăcut stratul de asfalt atât pe carosabil, cât şi pe căile de acces pietonale.

Pe de altă parte, Primăria Iaşi intenţionează să încheie un parteneriat cu Societatea Naţională a Căilor Ferate pentru reconfigurarea şi eventual administrarea acestui spaţiu, după modernizarea întregii zone.

Comentarii