Bătaie cu halbele în cap între doi ieşeni cu simpatii politice diferite

marți, 30 august 2022, 01:50
2 MIN
 Bătaie cu halbele în cap între doi ieşeni cu simpatii politice diferite

O dezbatere politică de crâșmă l-a trimis pe un ieșean în spital, iar pe alți doi, în fața judecătorilor. Judecătorii au preferat să nu insiste pe o pedeapsă severă.

Incidentul a avut loc în urmă cu mai bine de trei ani. În seara zilei de 25 mai 2019, M.A. mersese la barul Astoria din Lunca Cetățuii, unde a băut cu un prieten, pe terasă. După o vreme, la masa lor s-a așezat și Traian Pădurariu, acesta fiind urmat și de Iulian Lungu.

Cei patru au continuat să bea împreună până la ora 21.45, discutând despre orice și nimic, până când M.A. a schimbat subiectul, trecând pe preferințele politice. Discuția s-a încins imediat, M.A. și Pădurariu insultându-se reciproc. În cele din urmă, Pădurariu și Lungu s-au mutat la masa vecină, discuțiile în contradictoriu cu M.A. însă continuând.

La un moment dat, M.A. s-a ridicat și s-a îndreptat spre masa „adversarilor”. Pădurariu s-a ridicat și l-a lovit cu pumnul, după care l-a împins. Intervenția bărmăniței a împiedicat temporar degenerarea situației.

După câteva minute, Lungu a intrat în bar, să-și mai ia o halbă de bere. Ajuns înapoi la masă, a luat o halbă goală și a aruncat-o spre M.A., lovindu-l în zona feței. Bărbatul a căzut la pământ, pierzându-și cunoștința. A fost transportat la Spitalul „Sf. Spiridon”, având ulterior nevoie de aproape două săptămâni de îngrijiri medicale.

Lungu și Pădurariu au fost trimiși în judecată pentru tulburarea liniștii public și lovire sau alte violențe. Pe parcursul procesului însă, Lungu a decedat. Lovitura aplicată de Pădurariu lui M.A. nu avusese urmări grave, dar agresorul era recidivist.

Ca urmare, el a fost condamnat de magistrații Judecătoriei, dar doar la o amendă penală de 3.000 de lei. Și această pedeapsă a fost considerată însă de Pădurariu prea aspră, el contestând sentința.

„Curtea apreciază că instanţa de fond a dat dovadă de maximă clemenţă. Sentinţa nu poate fi reformată, câtă vreme inculpatul fără nico cenzură a acţionat violent, într-un local public. În contextul în care este și o persoană cunoscută cu antecedente penale, sub forma recidivei postexecutorii, pedeapsa aplicată este una legală și proporțională”, au apreciat magistrații Curții de Apel, care au respins contestația. 

Comentarii