Bătaie cu tandreţuri şi strigături la Poliţia Rotieră

joi, 10 noiembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Bătaie cu tandreţuri şi strigături la Poliţia Rotieră

O informaţie delicioasă a venit la redacţie cu trenul de seară, stimaţi telespectatori, şi chiar dacă povesteşte despre un fenomen petrecut mai demult, parfumul acesteia este aşa de ambetant încât merită neapărat spusă aici cu subiect şi predicat, dar fără a mai pune mult gaz pe foc. 

Este vorba despre o întâmplare de la ţaigherii roterişti, mai precis despre o tânără domnişoară angajată pe post de poliţistă, acum ceva vreme în urmă, nu spunem când anume, din motive de gedepere. Deci tânăra respectivă stătea frumos la birou într-o zi însorită de mai, când deodată a simţit cum o mână puternică o apucă de chică, o ridică din scaun şi o poartă prin birou, când în stânga, când în dreapta, când pe la geam, când pe la uşă. Flocăială, nu glumă, făcută cu simţ de răspundere şi însoţită de dezmierdări de genul, “Curvo, Paraşuto!” şi altele la fel de alintate şi vânoase.

“Ce să fie, ce să fie?”, îşi spunea tânăra în timp ce nasul ei lovea ba masa, ba peretele, ba uşa. În spatele ei se dezlănţuia o forţă a naturii, o doamnă bine făcută, solidă, dar nu din cale afară, mai mult musculoasă decât grasă şi, vorba celor de la “Divertis”, mai mult blondă decât frumoasă. Dar cine era până la urmă acea fiinţă şi cum pătrunsese într-o instituţie aşa de importantă, precum poliţia rotieră din târg, unde se ştie că afară de onorabilii poliţişti numai distribuitorii de pizza mai au voie în berouri. Ei, bine, era onorabila soţie a unui ţaigher roterist, oleacă şef, dar nu prea mare, din acela care evită funcţiile mari ca să poată participa şi la operaţiunile de stradă, unde se mai poate face un ciubuc, dar păstrează şi o foncţie de şăf, acolo, cât să aranjeze un dosar.

Doamna în cauză avea un presâmţ că malacul ei i-a făcut ochi dulci demoazelei, iar că aceasta nu a zis nu, ba chiar şi-a dat ochii peste cap, şi nu numai ochii. Au sărit, fireşte, colegii să-şi ajute colega la ananghie, să o scoată din mâinile nevestei înşelate, dar fără ca să o rănească pe aceasta din urmă, deoarece era soţia şefului. Situaţie delicată, desigur, care a necesitat tact şi echilibru, simţ de răspundere şi de apreciere corectă a nivelului de forţă de intervenţie, în fine, cam tot ce se poate învăţa la înaltele şcoli în care sunt formaţi ţaigherii din ziua de astăzi.

Veţi spune, după ce cetiţi aceste rânduri, că la o adică de ce spunem asta şi mai ales de ce după atâta vreme şi că ce legătură are cu zilele noastre. Ei, bine, stimabili cârcotaşi, are o legătură solidă cu zilele noastre, anume aceea că doamna în cauză este vedeta ştirilor de ceva vreme. Este o doamnă bine poziţionată, cu studii înalte, iubitoare de familie şi de arginţi, şi care, în înalta-i carieră, a făcut un mix ca la omletă, sau ca la borş, între mahala şi ştiinţă.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii