Bianca Andreescu nu mai pierde nimic

joi, 03 octombrie 2019, 01:43
3 MIN
 Bianca Andreescu  nu mai pierde nimic

Ea a învins-o în optimile turneului de la Beijing pe Elise Mertens după ce fost condusă cu 1-4 în setul al doilea.Andy Murray se află în mare revenire de formă.

 

 

Jucătoarea Bianca Andreescu (6 WTA) a învins-o, ieri, cu scorul de 6-3, 7-6, pe belgianca Elise Mertens (23 WTA), califcându-se în optimile de finală ale China Open. Bianca s-a impus după un meci care a durat o oră şi 55 de minute.În primul game Bianca şi-a pierdut serviciul, dar în continuare a evoluat precis, adjudecându-şi setul. În cel de-al doilea canadianca de origine română a avut o revenire formidabilă de la 1-4. Ea a salvat o minge de set pe propriul servciu, la scorul de 4-5. Şi în tie-break, Bianca a avut o revenire în partea a doua a acestei faze. În faza următoare, jucătoarea canadiană de origine română va evolua cu americanca Jenifer Brady (66 WTA), venită din calificări, care a eliminat-o pe compatrioata ei, Madison Keys (15), cu scorul de 2-6, 6-4, 6-4, după o oră şi 56 de minute.

Petra Kvitova a ajuns printre cele mai bune opt jucătoare de la turneul de la Beijing (Premier Mandatory) după ce a învins-o pe Belinda Bencic (6-3, 6-3). În sferturi s-a calificat şi liderul mondial: Ashleigh Barty a trecut de Zheng Saisai (6-3, 6-7, 6-2). Aflată într-o săptămână în care practică un tenis de calitate, Petra Kvitova nu a avut mari probleme cu Belinda Bencic. Jucătoarea din Cehia a câştigat de mai multe ori pe serviciul adversarei (precisă la retur, sigură cu forehand-ul) şi s-a impus cu un dublu 6-3, după un meci care a durat o oră şi 28 de minute. Nu de acelaşi gen de meci a avut parte liderul mondial. După ce a câştigat prima manşă cu 6-3, Ashleigh Barty a coborât nivelul, a avut unele probleme de concentrare, iar setul al doilea i-a scăpat printre degete la tiebreak (7-5, după ce revenise de la 1-6). Zheng (39 WTA) a dus disputa în decisiv, dar acolo nu a mai avut prospeţimea necesară pentru a conta cu adevărat. Deşi a durat 45 de minute, setul i-a revenit categoric, scor 6-2, lui Ashleigh Alte rezultate din optimi: Kiki Bertens (Olanda) – Polona Hercog (Slovenia) 7-6, 2-6, 6-3; Elina Svitolina (Ucraina) – Sofia Kenin (SUA) 6-3, 6-7, 6-3.

*Britanicul Andy Murray (503 ATP), l-a învins, ieri, cu scorul de 7-6, 6-, 6-1, pe compatriotul său Cameron Norrie (66 ATP), venit din calificări, în optimile de finală ale turneului de 500 de puncte de la Beijing. Murray s-a impus după un meci care a durat două ore şi 52 de minute. Este pentru prima dată când Murray reuşeşte două victorii într-un turneu ATP, după ce a suferit o operaţie la şold, la finalul lunii ianuarie. Ultima dată când a trecut două tururi la un turneu ATP s-a întâmplat în urmă cu un an, la Shenzhen. El a mai reuşit două victorii într-un turneu challenger, la Mallorca, la finalul lunii august. În primul tur al China Open, fostul lider ATP l-a întrecut, cu scorul de 7-6 (2), 7-6, pe italianul Matteo Berrettini (13 ATP). În sferturi, Murray va evoua cu austriacul Dominic Thiem, care a dispus cu scorul de 6-3, 6-3 de chinezul Zhang Zhizhen (213).Alte rezultate: Karen Hacianov (Rusia) – Jérémy Chardy (Franţa) 7-6, 7-6; Fabio Fognini (Italia) – Andrei Rublev (Rusia) 6-3, 6-4.

* Liderul ATP, Novak Djokovic, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de 500 de puncte de la Tokyo. Tenismanul sârb l-a învins, ieri, cu scorul de 6-3, 7-5, pe japonezul Go Soeda (133) după un meci de o oră şi 34 de minute. În sferturi, Novak Djokovic va evolua cu francezul Lucas Pouille (24 ATP). Turneul de la Tokyo este prima competiţie la care participă jucătorul sârb, după ce s-a accidentat la umăr, la US Open.

 

Comentarii