Bilanţ al proiectelor de formare profesională în şcolile ieşene

joi, 07 noiembrie 2019, 02:56
2 MIN
 Bilanţ al proiectelor de formare profesională în şcolile ieşene

Acestea au fost prezentate ieri, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Galei Proiectelor VET, eveniment organizat de ISJ.

Cea de-a IV-a ediţie a Galei Proiectelor VET a adus în atenţia profesorilor, directorilor de şcoli şi elevilor o serie de exemple de bune practici din şcolile ieşene, dar şi experienţele acumulate în cadrul mobilităţilor şi proiectelor de specializare profesională. Manifestarea a avut loc ieri, de la ora 12.30, la Colegiul de Artă „Octav Băncilă“. Scopul acestei gale organizate anual este acela de a creşte atractivitatea formării profesionale, dar şi de a face cât mai vi­zibile oportunităţile oferite de acest domeniu la nivel european.

În cadrul manifestării de ieri, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, alături de beneficiarii unor proiecte, au prezentat exemple de bună practică din sectorul VET (formare profesională), acumulate în perioada 1 septembrie 2019 – 1 noiembrie 2019 atât prin proiectele Erasmus+ VET, dar şi prin proiecte POCU, candidaturi Euroscola 2019, granturi SEE, ROSE şi învăţământ dual. Evenimentul s-a adresat cu precădere profesorilor din şcoli cu filiera tehnologică – profilul tehnic, precum şi din şcoli gimnaziale cu elevi interesaţi pentru continuarea studiilor în domeniul VET.

Evenimentul de ieri a debutat cu o prezentare realizată de inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş. În cadrul întâlnirii au fost prezentate şapte Proiecte Erasmus+ VET, un proiect Euroscola, s-a vorbit despre experienţele din cadrul învăţământului dual, au fost prezentate şi două proiecte POCU, dar şi experienţele dobândite în cadrul unui proiect ROSE.

Gala proiectelor VET a fost demarată la nivel local încă din 2016, odată cu iniţierea de către comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă a evenimentului „Săptămâna europeană a competenţelor profesionale“. Pentru această gală, ISJ Iaşi a fost selectat printre cele 23 de instituţii europene premiate la European Vocational Skills Week 2019, eveniment organizat în octombrie la Helsinki.

Comentarii