Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

marți, 27 septembrie 2022, 01:50
3 MIN
 Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Este vorba de un fost edil de pe lângă Iaşi, poreclit după vărul sălbatic al suinei, un cetăţean care a pus binişor deoparte cât a fost în funcţie, şi care şi-a deschis magazine în pieţele târgului, unde vinde șorici şi slană, pe scurt, un întreprinzător de la partidoi, care a furat, dar a şi făcut, în stilul casei.

Ei bine, spun sursele noastre, în ultima vreme fostul edil merge din uşă în uşă şi spune că-i sunt zilele numărate, că are o boală incurabilă la prostată şi că se află pe ultima suta de metri, săracul. De la un om de afaceri a luat astfel 3000 de iepuroi, de la altul a strâns câteva mii de coco, fiecare dintre aceştia dându-i în virtutea faptului că au avut cândva contracte în zonă, în fine, vă daţi şi dumneavoastră seama.

Culmea este că nu-i lipsesc banii, că, după cum am spus, a agonisit ceva de pe urma funcţiei şi a afacerilor, dar, se pare, imboldul de a poza în victimă, de a i se plânge de milă este irezistibil. Mai mult de atât, tapajul la care îi supune pe foştii parteneri de afaceri ia unori cote de-a dreptul ridicule, dacă nu cumva penale. De-un paregzamplu, unui anume nea Ion, pe care toată îl mai ştie din postura de combinator imobiliar, i-a pus la cale un tapaj de 200.000 de iepuroi. Noroc că individul, la rândul său înrăit în belele şi-n şmecherii, s-a prins de şmen şi a spus pas.

Ce mai la deal, la vale, o fi vreo boală cu capul, că doar nu-i de şale. Cum bine a spus cineva de la partidoi înainte, e boala lui Calache.

Iată într-adevăr o poză care face cât o mie de cuvinte

Aşa se spune despre poze, stimaţi telespectatori, că fac cât o mie de cuvinte, şi mare dreptate este în această afirmaţie.

Iată, de-un paregzamplu, dacă te uiţi atent la fotografia de mai sus, îl vezi pe Costel Alexe râzând, dar nu-i râsul lui, şi nici la locul lui, pentru că nu poţi să strângi încă trei amicari, să te hăhăi în centrul târgului şi să pui legenda cum că “dezvoltăm Iaşul împreună”. Lângă el, mai sobru, este Marius Dangă, parcă mai atent că trebuie să dea bine în poză şi conştient că Alexe este în offsaid. Al treilea, Andrei Cazacu, pe post de ordonanţă de judeţ, de zici că-i ţine pe ceilalţi ca să nu cadă. În fine, ultimul, ală mic, finul lui Alexe, el râde, dar nu ştie de ce. Dar dacă tot este în târg, de ce n-ar face-o?.

Iată, până acum au fost 132 de cuvinte, restul până la o mie rămân în seama dumneavoastră.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii