Boamba boambelor pentru alegerile locale de pe Bahlui

joi, 05 septembrie 2019, 01:50
3 MIN
 Boamba boambelor pentru alegerile locale de pe Bahlui

Ascultaţi aicea pe astăzi bomba bombelor din politichia de Bahlui, stimaţi telespectatori! 

Cum probabil că mulţi dintre voi ştiţi deja, la Bucureşti au început primele tratative privind un pact anti-partidoi pe care să bată palma leberalii şi useriştii şefi. Dar, cum probabil nu ştiţi, că noi încă n-am spus la nimenea, şi la Iaşi există deja astfel de tratative, pentru un plan anti-partidoi şi, în plan secund, zice-se că şi anti-Chirica.

Iar schiţele de pe masa tratativelor de la Iaşi, la care protagonişti sunt dipotaţii Paralexe în colţul galben, cel leberal, şi dipotata Kiki Rău, în colţul albastru, cel userist, ei bine, aceste schiţe cică au deja trasate primele linii groase, principale. Iar acestea ar fi, zice-se, ca dipotatul leberal Paralexe să fie candidatul comun de prezident de Cejău (căci de la anul acesta va fi ales prin vot direct, de către alegători, ca pe vremea lui Adomniţei, şi nu indirect, de către conţilierii judeţeni).

În timp ce la premărie alianţa informală leberalo-useristă ar urma să susţină de asemenea un candidat comun, dar, atenţiune-atenţiune, acesta ar urma să fie userist. Adicătelea nu candidatul leberal Bot Ia, cel care se pregăteşte de ani buni pentru dregătoria asta, ci madam Kiki Rău, stimaţi telespectatori. Ei, dragilor, spuneţi şi voi acuma: merită au ba să plecăm deja după bere şi seminţe, că iese cu bubuială? Noi am zice că da, şi chiar repejor…

Ce se oferă la schimb?

Şi încă una scurtă dar vioaie referitoare la acest scenariu bombă, dacă tot veni vorba despre el. Voi aţi văzut, stimabililor, că oraşul este deja plin de căsuţe electorale cu Paralexe? Ei bine, socoteala de acasă este că omul are ceva sprijin în judeţ, prin numeroşii premari leberali, dar în târg nu-l ştie mai nimenea din afara politichiei. Asta, unu la mână. Doi la mână: evident că principala acuzaţie la adresa leberalului şef, în acest context, este faptul că, în baza unei mai vechi relaţii dintre cei doi, aicea unii cu nasul mai fin ar mirosi un niscai blătuleţ cu Mihăiţă.

În ce sens? În sensul invers al acelor de ceasornic, fireste. Dar, pardon, aţi auzit-o vreodată pe madam cu vreo critică dură la adresa lui Mihăiţă? Dar pe Paralexe? Ei, vedeţi că, dacă mai puneţi oleacă de ulei, se leagă maioneza?

Şi, în fine, trei la mână: oare ce-ar putea oferi în acest blătuleţ, dacă e blătuleţ, Mihăiţă? Ei, iaca pentru asta aşteptaţi-ne la cotitură în epidosul următor. Că deocamdată, nu mai e spaţiu, deci Coneţ Filma!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii