De Business

Punem punctul pe știi

Bogdan Glăvan, critici după schimbările de la Transelectrica: Ca și cum PSD a câștigat alegerile

luni, 28 iunie 2021, 14:57
1 MIN
 Bogdan Glăvan, critici după schimbările de la Transelectrica: Ca și cum PSD a câștigat alegerile

Bogdan Glăvan, membru al PNL și membru al directoratului Fondului de Contragarantare, a criticat dur schimbările făcute de Guvern la Transelectrica: “Ca și cum alegerile ar fi fost câștigate de PSD“.

Într-o postare pe Facebook, Glăvan arată că fosta conducere a Transelectrica – companie aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului – a fost demisă pentru că înregistrase în mod eronat un profit de 136 de milioane de lei, deși acesta trebuia să fie de 141 de milioane de lei.

“Transelectrica este un caz-școală pentru a înțelege politizarea companiilor publice și maniera neprofesionistă în care este administrată proprietatea statului. Vechea conducere a fost revocată. Motivul? Respingerea de către AGA a situațiilor financiare pentru anul 2020 (…) Ce s-a reproșat contabililor? Că au prezentat un profit mai mic decât cel real (…) Deoarece contabilii au înregistrat un provizion aferent participării salariaților la profitul companiei. 

Vine guvernul și spune: Nu, provizionul nu se justifică. Prin urmare, profitul este mai mare. Profitul net a crescut de la 136 mil. lei la 141 mil. lei. Nu cine-știe ce, dar să fie ceva acolo ca să ai motiv să demiți și Consiliul de Supraveghere și Directoratul.

Să recapitulăm până aici. Conducerea Transelectrica a fost numită prin selecție pe 4 ani, adică exact așa cum cere FMI, UE și restul lumii. După care, ca și cum alegerile ar fi fost câștigate de PSD, vine noul guvern care trântește conducerea companiei pe motivul că profitul trebuia să fie mai mare cu 3%“, a explicat Glăvan. 

Mai mult, pe newsweek

Comentarii